{ Τελευταία νέα }

Μαγειρεύοντας για τους Ήρωες: η συγκινητική πρωτοβουλία καταστηματαρχών της Σίνδου


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Μαγειρεύοντας για τους Ήρωες: η συγκινητική πρωτοβουλία καταστηματαρχών της ΣίνδουΚαθημερινά εστιάτορες, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και απλοί κάτοικοι της Σίνδου Θεσσαλονίκης, διανέμουν δωρεάν γεύματα στο ΑΧΕΠΑ

Μια άκρως συγκινητική πρωτοβουλία από καταστηματάρχες εστίασης της Σίνδου. Όσο είναι κλειστά τα καταστήματά τους, λόγω των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού,  αυτοί «Μαγειρεύουν για του Ήρωες» της πανδημίας! Και προσφέρουν εθελοντικά το μαγειρικό τους ταλέντο ετοιμάζοντας καθημερινά γεύματα που προσφέρουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Η αρχική ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου:

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου αναλαμβάνει δράση να Μαγειρέψει για τους ΗΡΩΕΣ μας, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, αυτούς που δίνουν καθημερινά μάχη με την πρωτόγνωρη πανδημία για να μπορέσουμε να βγούμε όλοι μας Νικητές.
Είναι μια πολυ μικρή πράξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό τοτς.
Τα γεύματα θα προορίζονταςι για το υγειονομικό προσωπικό του τμήματος Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.


Καθημερινά πάνω από 20 εστιάτορες, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και απλοί κάτοικοι της Σίνδου Θεσσαλονίκης, ετοιμάζουν μεσημεριανό γεύμα για τους μαχητές του κορωνοϊού στο ΑΧΕΠΑ και το διανέμουν δωρεάν, θέλοντας έτσι να τους πουν ένα «ευχαριστώ» που αγωνίζονται για να σώσουν τους ασθενείς…
Φρεσκοκομμένες σαλάτες, καλομαγειρεμένο κρέας, και ένα προφιτερόλ για να πάρουν δυνάμεις.
Μια αλυσίδα αγάπης και προσφοράς, έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, με κρεοπωλεία, μανάβικα, φούρνος, αλλά και εμπόρους να δίνουν δωρεάν τις πρώτες ύλες που θα μαγειρέψουν οι εθελοντές…
Καθημερινά πάνω από 40 μερίδες φαγητού, μπαίνουν σε θερμενόμενα κουτιά για να καταφθάνουν ζέστα στο ΑΧΕΠΑ με το φορτηγό διανομής…

Είναι η ώρα του μεσημεριανού και συγκινημένη, η αναισθησιολόγος Βελίκη Νόπη μόλις παρέλαβε το φαγητό..
Χωρίς να προλαβαίνουν να πάνε καν στο σπίτι, δουλεύοντας ασταμάτητα κάτω από δυσκολες συνθήκες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΑΧΕΠΑ έχουν γίνει μια οικογένεια με τους καταστηματάρχες της Σίνδου…
Ακόμα και οι ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων βοηθάνε σε αυτή την κίνηση αγάπης.. Με κλειστά τα καταστηματά τους οι περισσότεροι εστιάτορες και καστηματάρχες, βάζουν στην άκρη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να φροντίσουν του ηρωες της πρώτης γραμμής.
Μιλώντας στο LIVE NEWS ο κ. Θεοδωρής Δημητριάδης, πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών της Σίνδου και εμπνευστής αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους ήρωές μας. Μαγειρεύουμε για τους ήρωες. Δίνουμε 25 μερίδες φαγητού και θα πάμε στις 99».

Ο Θεόδωρος Δημητριάδης πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών μίλησε στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ για αυτή την τόσο αλτρουιστική πράξη.
«Η δράση ξεκίνησε πριν τέσσερις μέρες και παίρνουν μέρος όλα τα καταστήματα. Μαγειρεύουμε για τους ήρωες, για τους ανθρώπους που είναι στη πρώτη γραμμή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.
Αυτή τη στιγμή φτιάχνουν 25 μερίδες την μέρα και από εβδομάδα σχεδιάζουν να πάνε και σε άλλα νοσοκομεία, υπολογίζοντας να φτάσουν τις 100 μερίδες ημερησίως.

«Τα περισσότερα καταστήματα της εστίασης είναι κλειστά, οπότε είπαμε και εμείς από τη στιγμή που καθόμαστε, ας βοηθήσουμε. Τι ξέρουμε να κάνουμε; Να μαγειρεύουμε, να μαγειρέψομε λοιπόν για τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δίνουν και αυτοί μάχη για να κρατηθούμε και εμείς ζωντανοί» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ