Μαγιάτικο α λα Σπετσιώτα

Μαγιάτικο α λα Σπετσιώτα

Το μαγιάτικο είναι ένα ψάρι με λευκή και νόστιμη σάρκα που μπορεί να αντικατασταθεί από μυλοκόπι, συναγρίδα, φαγγρί, ροφό ή και μπακαλιάρο
Το φαγητό γίνεται και στο τηγάνι, σκεπασμένο, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
 
1 πιπεριά κέρατο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι      
1 κ.γ. πιπέρι
1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
4 φέτες ψάρι μαγιάτικο, περίπου 200 γρ. η καθεμία
 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες, και 1 επιπλέον, σε ροδέλες
10 κλωναράκια μαϊντανό, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη την πιπεριά, από την εσωτερική πλευρά, ώστε να πετάξουμε τη φλούδα της. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τον πολτό της πιπεριάς και το ελαιόλαδο. Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε τις φέτες του ψαριού. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε σε μία στρώση τις φέτες του ψαριού μαζί με τη μαρινάδα τους. Περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε τα κοτσανάκια του μαϊντανού και γαρνίρουμε με τις ροδέλες της ντομάτας.
 
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. 
 
Πηγή To vima
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε