Μαγιορκίνης: Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας

Μαγιορκίνης: Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας

 H πλειοψηφία των νέων διαγνώσεων είναι εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Μαγιορκίνης.
Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι η κατάσταση συνέχισε να βελτιώνεται κι αυτή την εβδομάδα ενώ η Θεσσαλονίκη έχει υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σχέση με την Αττική.
Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης και ανέφερε ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να προστατεύσουμε τους γηραιότερους με τις ελάχιστες απαραίτητες επαφές.
Όπως είπε η πανδημία ξεπέρασε σε παγκόσμια κλίμακα  τις 57 εκατ. διαγνώσεις ενώ ο αριθμός των διαγνώσεων δείχνει να έχει υποχωρήσει ελαφρά τις τελευταίες μέρες σε λίγο πιο πολύ από 600.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ενισχύεται ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν ανά ημερα. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη είπε ότι οι διαγνώσει ςξεπέρσανα τα 15 εκατομμύρια ενώ σταθεροποίηση καταγράφεται σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Όλη η Ευρώπη είναι στο «κόκκινο» σε ρυθμό διαγνώσεων τόνισε λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.
Συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τον εμβολιασμό.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως