Μακεδονία Παλλάς

Μακεδονία Παλλάς - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Ποια εστιατόρια βραβεύτηκαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μεταφέροντας παράλληλα το ιδιαίτερα επίκαιρο μήνυμα της βιώσιμης αλιείας με το concept «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα».

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας, κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 80 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Θράκη, τα οποία συγκέντρωσαν –από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide– βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Οι γευσιγνώστες του Αθηνοράματος γύρισαν και φέτος όλη την επικράτεια, για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν εκατοντάδες εστιατόρια και χιλιάδες πιάτα. Μάλιστα, 24 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού, αποδεικνύοντας την άνευ προηγουμένου άνοιξη της ελληνικής κουζίνας.

Masters of ceremony της ξεχωριστής βραδιάς, ήταν οι μοναδικοί Άκης Σακελαρίου και Μάξιμος Μουμούρης που, με θεατρική άνεση και κοφτερές ατάκες, υπογράμμισαν την αξία της ελληνικής κουζίνας ως μιας από τις σημαντικότερες πτυχές της πολιτισμικής μας ταυτότητας και εξήραν τα εστιατόρια που την υπηρετούν, με υψηλή ποιότητα και έμπνευση.

Το concept του φετινού δείπνου που ολοκλήρωσε τις βραβεύσεις συντονίστηκε αυτήν τη χρονιά με το μεγάλο παγκόσμιο οικολογικό πρόβλημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της απειλής ότι στις θάλασσές μας τελειώνουν τα ψάρια. Το 33% των πληθυσμών των ψαριών υπεραλιεύεται, ενώ ένα επιπλέον 58% βρίσκεται στα πρόθυρα της υπεραλίευσης. «Στις 14 Σεπτεμβρίου το 2018 η Ελλάδα ξέμεινε από ψάρια γιατί οι γόνοι δεν είχαν προλάβει να γεννήσουν», υπενθύμισαν στους παρευρισκόμενους οι παρουσιαστές της βραδιάς, τονίζοντας ότι την ώρα που 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξαρτώνται από το ψάρι διατροφικά και οικονομικά, ολόκληρα είδη κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την υπεραλίευση, την κλιματική αλλαγή, τα ψάρια-εισβολείς, αλλά και τις κακές πρακτικές καταναλωτών και εστιατόρων.

«Το να τρώμε γόνο είναι περιβαλλοντικό έγκλημα», υπογράμμισαν, ενώ ατάκες όπως το «δώστε τόπο στα λιανόψαρα», το «ποτέ κολιό τον Αύγουστο», «αφήστε το γόνο να γίνει γονιός» γιατί… «το μέγεθος μετράει», αλλά και το «τσακίζουμε το λεοντόψαρο σε κάθε γειτονιά», έγιναν τα συνθήματα της βραδιάς. Συνθήματα που «πρέπει να κάνουμε βιώματα, αν θέλουμε να αναστρέψουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα: τη διαπίστωση ότι η θάλασσα δεν είναι πια, δυστυχώς, η ανεξάντλητή πηγή τροφής, όπως θεωρούσαμε επί αιώνες.

Συντονισμένος με το μήνυμα της βιώσιμης θαλασσινής γαστρονομίας, ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης-σεφ του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας στη χώρα (Varoulko Seaside) δημιούργησε και μαγείρεψε το μενού της τελετής απονομής με οικολογική ευαισθησία και έμφαση στην εξαιρετική γεύση.

868 Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Σωτήρης Ευαγγέλου στο τέλος του δείπνου καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία το σπίτι των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Το Αθηνόραμα υπογραμμίζει τη δυναμική της εστιατορικής σκηνής της πόλης επί σειρά ετών. Όπως ανέφερε ο εκδότης του Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι πολύ σημαντικό ότι ο θεσμός έχει βρει την υποστήριξη των θεσμικών φορέων της πόλης ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον θεσμό καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ Ηelexpo Κυριάκο Ποζρικίδη για τη στήριξη τους σε όλες τις πρωτοβουλίες του αθηνοραματος στην πόλη. Φέτος, μάλιστα, που η Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη ελληνική πόλη που εντάσσεται στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, ένα δίκτυο 36 πόλεων οι οποίες διαθέτουν παράδοση στη γαστρονομία και ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και πόρους για την ανάδειξή της, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας συμπράττουν με την πρωτοβουλία αυτή, συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη της γαστρονομικής δυναμικής της πόλης, μέσα από συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης, βιωσιμότητας του πλανήτη και σωστής διαχείρισης των θαλάσσιων πόρων.

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας παρέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας Upfield SEE Μαργαρίτα Στεργίου, ο διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής της ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. Σπύρος Μαζαράκης, η Marketing&Communicationsdirector / Hospitality | Gastronomy Division ΜΟΔΙΑΝΟ Γεωργία Δώδου, η διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Ισμήνη Μπογδάνου, ο Senior Brand manager της εζα Μιχάλης Βρανάς, ο Bar & Restaurant Sales manager της Nestlé Waters Γρηγόρης Μανωλέλης,η Managing director της Συνέργια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και επικεφαλής του θεσμού Άννη Ηλιοπούλου.

 

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας πραγματοποιήθηκαν με την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2022

ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

ΑΘΗΝΑ

Varoulko Seaside Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 16/20

Aleria Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Sense Ελληνική σύγχρονη κουζίνα (Ξεν. «AthensWas») 14,5/20

Ark Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Artisanal Lounge & Gardens Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Βασίλαινας Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20

Cookoovaya Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Μαγικές Κατσαρόλες Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα : Τα καλύτερα Εστιατόρια της Ελλάδος (που έχουν πάρει και Χρυσό Σκούφο) (από αριστερά προς τα δεξιά) : Δημήτρης Ηλιόπουλος (Εκδότης του Αθηνοράματος) ο οποίος απένειμε τα βραβεία, Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης (Ιδιοκτήτης “Aleria” / 15/20 / Αθήνα), Φαίη Αποστολίδου (Brand Communication Manager Sani / Ikos Group για το “Toμάτα” / 15/20 / Χαλκιδική), Σωτήρης Ευαγγέλου (Executive Chef Makedonia Palace για το “Salonica Restaurant” / 15/20 / Θεσσαλονίκη), Νατάσα Παπαναγιώτου (“Αnama” / 15/20 / Γιάλοβα), Θανάσης Παπετάνας (General Manager Canaves Oia Suites για το “Petra Restaurant” / 15/20 / Σαντορίνη), Γιώργος Βόλας (Operation Manager Ξεν. Elysium Resort – Spa για το “Noble Gourmet” / 15/20 / Ρόδος)

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Salonica Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Dome Real Cuisine (Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki») Ελληνική σύγχρονη κουζίνα   14, 5/20

Χαρούπι  Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14,5/20

Δέκα τραπέζια Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20 NEW ENTRY

Το Μανιτάρι Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20

Μούργα  Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20

Συν Τροφή Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20 NEW ENTRY

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα : Θεσσαλονίκη : (από αριστερά προς τα δεξιά) : Μανόλης Παπουτσάκης (Chef Patron “Δέκα Τραπέζια” / 14/20 & “Χαρούπι” / 14,5/20), Χρήστος Καλιακάτσος (Ιδιοκτήτης Ξεν. Nikopolis Hotel Thessaloniki για το “Dome Real Cuisine” / 14,5/20), Μαρία Καραγιάννη (Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης) η οποία απένειμε και τα βραβεία, Τάσος Κουκούλιας (Σεφ “+Τροφή” / 14/20), Βασίλης Χρυσοχοΐδης (Σεφ “Μούργα” / 14/20), Γιάννης Ζιάκας (Ιδιοκτήτης “Το Μανιτάρι” / 14/20)

 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Tomata  (Ξεν. «Sani Marina – Sani Resort») Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  15/20

Bubo Fine Dining Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Η Μαριγούλα Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20

Μπουκαδούρα Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

 

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα : Χαλκιδική – Πήλιο – Πελοπόννησος : (από αριστερά προς τα δεξιά) : Κίμων Λιγδάς (Executive Chef Ξεν. Agapitos Villas & Guest Houses για το “El Resto Bar” / 14,5/20 / Πήλιο), Σοφοκλής Γιαγτζόγλου (Ιδιοκτήτης “Η Μαριγούλα” / 14/20 / Χαλκιδική), Αντωνία κονόμη (Σεφ “Εξι Κλειδιά” / 14/20 / Πήλιο), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (Ιδιοκτήτρια Ξεν. Ekis All Sense Resort για το “Bubo” / 14,5/20 / Χαλκιδική), Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) ο οποίος έκανε την βράβευση, Γιάννης Παρίκος (Σεφ “Kooc Taverna Secrets” στο Ξεν. Costa Navarino / 14,5/20 / Πύλος)

ΚΡΗΤΗ

OldMill (Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Apiri (Ηράκλειο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Avli (Ρέθυμνο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Elaia (Ξεν. «Kapsaliana Village Hotel», Καψαλιανά Ρεθύμνου) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Ferryman (Ελούντα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Hasika (Ρέθυμνο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

LaBouillabaisse (Ξεν. «Minos Beach Art Hotel», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Ονήσιμος (Ηράκλειο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Pelagos Seaside Restaurant (Ξεν. «Coriva Beach», Κουτσουνάρι Λασιθίου) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Πεσκέσι (Ηράκλειο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα14/20 NEW ENTRY

Taverna (Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas», Βαθύ, Άγιος Νικόλαος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

TheYacht Club (Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Χρυσόστομος (Χανιά) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα : Η Κρήτη μας : (από αριστερά προς τα δεξιά) : Ονήσιμος Σαριδάκης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Oνηcιμοc” / 14/20, Ηράκλειο), Σπύρος Μαζαράκης (Διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής της ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.) ο οποίος έκανε και την βράβευση, Γιώργος Χατζημανωλάκης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Ο Λεβέντης” / 14/20 / Χανιά), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Χρυσόστομος” / 14/20 / Χανιά), Μιχάλης Ντουνέτας (Σεφ “Ferryman” / 14/20 / Ελούντα), Σήφης Φραγκιαδάκης (Ιδιοκτήτης “Αλέκος” / 14/20 / Ρέθυμνο), Παναγιώτης Μαγγανάς (Ιδιοκτήτης “Πεσκέσι” / 14/20 / Ηράκλειο)

 

ΝΗΣΙΑ

Noble (Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Petra Restaurant (Ξεν. «Canaves Oia Suites», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Baos (Ξεν. «Myconian Korali», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Grandma’s (Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», Ίος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

KenshōOrnos (Ξεν. «KENSHŌ Ornos», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Μαραθιά (Τήνος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14,5/20

Melia (Ξεν.«Lesante Blu Beach Resort», Ζάκυνθος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20 NEW ENTRY

AliosIlios(Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

BlackRock (Ξεν. «Santorini Secret», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Broadway (Κως) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Cantina (Σίφνος) 14/20 Ελληνική σύγχρονη κουζίνα NEW ENTRY

Cesar MezeBar (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Efisia (Ξεν. «Myconian Ambassador», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Five Senses – Sophisticated Greek Gastronomy (Ξεν. «Lindos Blu Luxury Hotel & Suites», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

FlyAway (Ξεν. «West East Suites», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Fresh (Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Hellas (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

O Ηλίας (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Το Θαλασσάκι (Τήνος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Idol Restaurant Bar (Σαντορίνη) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Ιθaka (Ίος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Τα Κανιόρια (Λευκάδα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Καρυδιές (Σαμοθράκη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Κληματαριά (Κέρκυρα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Μαυρίκος (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Noa (Ξεν. «Myconian Kyma», Μύκονος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Nōema (Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Panigyri Festival Food (Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Παράγκα (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Pomo d’ Oro (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Ρόζας (Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

RoseGarden (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Toula’sGastronomy (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα : Κως – Ρόδος : (από αριστερά προς τα δεξιά) : Κυριάκος Ποζρικίδης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo), ο οποίος απένειμε τα βραβεία, Δημήτρης Κονταράτος (Executive Chef Ξεν. Lindos Blu Luxuxry Hotel & Suites για το “Five Senses” / 14/20 / Ρόδος), Κυριάκος Ιακωβίδης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Hellas” / 14/20 / Ρόδος), Γιώργος Βόλας (Operation Manager Ξεν. Elysium Resort – Spa για το “Fresh” / 14/20 / Ρόδος), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Broadway” / 14/20 Κως), Σταύρος Κουστένης (Σεφ “Cesar Meze Bar” / 14/20 / Ρόδος). Επίσης βραβεύθηκε το εστιατόριο “Μαυρίκος” (14/20 / Ρόδος)

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Anama (Γιάλοβα Μεσσηνίας) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20 NEW ENTRY

Kooc Taverna Secrets (Ξεν. «Costa Navarino», Πύλος Μεσσηνίας) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Almira Fish & Meat Tavern (Αλεξανδρούπολη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Βεργιώτικο (Βέροια) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω (Λιτόχωρο Πιερίας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

ElRestoBar (Ξεν. «Agapitos VIllas», Πήλιο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Έξι Κλειδιά (Ξεν. «Έξι Κλειδιά», Πήλιο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Κοντοσώρος (Ξινό Νερό Φλώρινας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Κοττάνη (Κοττάνη Ξάνθης) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Ναουμίδης (Αγ. Παντελεήμονας Φλώρινας)Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη (Αλεξανδρούπολη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Χάραμα (Αρκοχώρι Ημαθίας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα : Η Μακεδονία μας : (από αριστερά προς τα δεξιά) : Στέφανος Λαφάρας (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Χάραμα” / 14/20 / Αρκοχώρι Νάουσας), Νίκος Μαλλιάρας (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Βεργιώτικο” / 14/20 / Βέροια), Ιλιάνα Κοντοσώρου (Ιδιοκτήτρια – Σεφ “Κοντοσώρος” / 14/20 / Φλώρινα), Γεωργία Δώδου (Marketing & Communications Director / Hospitality | Gastronomy Division ΜΟΔΙΑΝΟ) η οποία απένειμε και τα βραβεία, Γιώτα Κουφαδάκη (Ιδιοκτήτρια – Σεφ “Μπουκαδούρα” / 14/20, Χαλκιδική), Νίκος Πασπάλης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Ο Θωμάς” / 14/20 / Σκλήθρο Φλώρινας), Ανδρέας Γάβρης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω” / 14/20 / Λιτόχωρο Πιερίας), Άγγελος Ναουμίδης (Ιδιοκτήτης – Σεφ “Ναουμίδης / 14/20 / Αμύνταιο)

DînerdeGalaMenu

PlanetFish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα
Δημιουργία μενού: Λευτέρης Λαζάρου

 

Ψωμί – Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π. Καλαμάτα.

* Άσε το γόνο να γίνει γονιός

Σαρδέλα – Γάβρος – Μαρίδα παναρισμένα, άνηθος, μάραθος, βασιλικός

>εζαFineLager

*Το μέγεθος μετράει

Μπαρμπούνι ταρτάρ, «χαβιάρι» μελιτζάνας, χουρμάς, φιστίκι Αιγίνης

>SoleΒιδιανό 2021, Κτήμα Βιβλία Χώρα

*Τα λιανόψαρα στο προσκήνιο

Σούπα από μικρά πετρόψαρα, μελάνι σουπιάς, λαβράκι, μαύρο σκόρδο

>Πλαγίως Λευκός 2021, Chardonnay, Π.Γ. Ε. Παγγαίο, Κτήμα Βιβλία Χώρα

*Ποτέ κολιό τον Αύγουστο

Κολιός, ρεβίθια, μπριάμ

>Τσίπουρο Δεκαράκι Μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Τυρνάβου

* Η ιχθυοκαλλιέργεια κάνει καλό

Κρανιός, μους ξινού τραχανά, αφρός αβγολέμονο

>Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός 2021, SauvignonBlanc – Ασύρτικο, Π.Γ. Ε. Παγγαίο

* Μια θάλασσα γλυκό

Μους γιαούρτι-αμύγδαλο, σορμπέ πεπόνι, namelakalemongrass, σάλτσα αγγουριού, χαμομήλι.

Θαλασσινό σοκολατάκι

>Μαστίχα M Dry

Καφές Νespresso Professional Decaffeinato

Τα πιάτα του δείπνου συνόδευσαν τα Premium Ιταλικά νερά S.Pellegrino® light sparkling Φυσικό Μεταλλικό Νερό από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και Αcqua Panna® Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την Τοσκάνη.

Στο μενού χρησιμοποιήθηκαν λαβράκι και κρανιός από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)


Συνέπραξε ο executive chef του ξενοδοχείου «Makedonia Palace» Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα του.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως