Μάκης Κυριζίδης: Yποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη θετικά

Μάκης Κυριζίδης: Yποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη θετικά

Ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει», Μάκης Κυριζίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Θετικά». 
 
 Ο κ. Κυριζίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε σημερινή συνέντευξη τύπου.
 
«Επειδή πιστεύουμε ότι η ατζέντα πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει στην αυτοδιοίκηση, επειδή πιστεύουμε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν είναι σκοταδιστές ούτε οπισθοδρομικοί όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν επειδή πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα επιτέλους να μιλήσουμε για το τι θέλουμε να κάνουμε για αυτή την πόλη επειδή ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Θεσσαλονίκη του 2025 σήμερα σας ανακοινώνω την ίδρυση ομάδας που θα έχει σκοπό τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Όσον αφορά την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι «παρατηρούμε  τον δήμαρχο, ο οποίος τελευταία οχυρώθηκε στο άρμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να χαρακτηρίζει αυτομάτως οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του ως σκοταδιστής και οπισθοδρομικό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η πόλη διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της. Βασικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες δείχνουν καθημερινά να καταρρέουν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνο στις έκτακτες περιπτώσεις αλλά και στα καθημερινά ζητήματα δείχνει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο».
 
Ερωτηθείς για την δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αναφέροντας ότι όποιος ανακοινώσει την υποψηφιότητα του θέτει εαυτόν τον εκτός του συνδυασμού των «Εντάξει»
ο κ. Κυριζίδης δήλωσε ότι «δεν μπορώ να αντιληφθώ τι υπερασπίζεται με αυτή του τη θέση. Εγώ σας ενημερώνω ότι υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθενός στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Οποιοσδήποτε δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι δικαίωμα του αλλά δεν μπορεί να θέτει εκτός αυτοδιοίκησης όποιον τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση».
 
Συνέχισε  τονίζοντας  ότι δεν υπάρχει καμία διάσπαση στους «Εντάξει». «Σήμερα ανακοινώνουμε την ίδρυση ομάδας, η οποία έχει σκοπό τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο επικεφαλής των «Εντάξει δήλωσε ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν το ενδιαφέρουν».
 
Ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης και τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης του.
 
Στην συνέντευξη τυπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Γωγάκος και Δημήτρης Ράπτης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κι δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμοπούλος και ο δημοτικός σύμβουλος από την «Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής.