Μάκης Μπακλατζής / Μουσικός

O Μάκης Μπακλατζής γεννήθηκε το 1986 στη Καβάλα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και σπούδασε στο Τμήμα Μουσικής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο “παραδοσιακό βιολί”. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ρότερνταμ (Codarts), στο βιολί (performing) με υπεύθυνο καθηγητή τον Μιχάλη Κουλουμή, και με εξειδίκευση στον αυτοσχεδιασμό.

Δραστηριοποιείται ως μουσικός (βιολιστής, τραγουδιστής) στο πεδίο της παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής. Είναι μέλος του παραδοσιακού μουσικού σχήματος Μπρατίμια, Λωξάντρα, Rosal trio, και μέλος του μουσικού σχήματος της Dilek Koc. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Καριοφυλής Δοιτσίδης, Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα. Πετρολούκα Χαλκιά, Γρηγόρη Καψάλη, Σταύρο Παζαρέντση, Αρετή Κετιμέ, Μάνο Κουτσαγγελίδη κ.α, και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έχει διδάξει “παραδοσιακό βιολί” στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη περίοδο 2013-14 και 2018-2022, και σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2011-2013. Από το 2021 είναι υπεύθυνος και συντονιστής της 80μελούς ορχήστρας Terpsis Orchestra με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ olipoli η οποία διοργανώνει εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, συναυλίες και φεστιβάλ.


Ό,τι σημαντικό γίνεται σ αυτόν τον τόπο, σ αυτή τη χώρα και αφορά τον πολιτισμό, έχει αφετηρία την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους σπάνιους εκείνους ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο, ενέργεια για να μας μεταφέρουν αξίες, παραδόσεις, παιδεία, μόρφωση, αισθητική. Αναζητούμε αυτούς τους πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, ομάδες και ενώσεις που συνεισφέρουν στον πολιτισμό μέσα από τις δραστηριότητες τους. Αυτούς που συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Ξεχωρίζοντας αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως cityportal είναι να παρουσιάσουμε το έργο τους.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως