Site icon Cityportal.gr

«Mammy’s Creperie» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

γλυκιά κρέπα

Μια φορά κι ένα καιρό, σε μια μακρινή χώρα, υπήρχε το ξακουστό Βασίλειο της Κρέπας, η «Mammy’s Creperie». Γεννήθηκε το 2006 με κέφι κι αγάπη για το καλό φαγητό κι από τότε μας προσφέρει ιδιαίτερους και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων, με μεγάλη ποικιλία επιλογών, από τοστ σε κάθε είδους ψωμάκια, μέχρι τις περίφημες αλμυρές και γλυκές της κρέπες, που ξεχωρίζουν με το εξαιρετικό χειροποίητο φύλλο τους.

Ξεχωρίζει επίσης για τις γαστρονομικές της απολαύσεις, την ποιότητα των υλικών που ανανεώνονται διαρκώς, τη φιλική εξυπηρέτηση και την ταχύτητα στις παραδόσεις, αλλά και για το σπέσιαλ Vegan Lab της, τη γωνιά των vegan προτάσεών της… οπότε πρέπει οπωσδήποτε, να την επισκεφθείς!

Στη «Mammy’s Creperie», θα βρεις κρέπες με όνομα. Ο χώρος πρωτοάνοιξε το 2002 και πέρασε στα χέρια των τωρινών ιδιοκτητών το 2006, ενώ μέσα στον τελευταίο χρόνο ανακαινίστηκε, για να πάρει τη μορφή που έχει σήμερα, αυτή ενός χώρου μικρού μεν – είναι μόλις 17 τ.μ. – ευφάνταστου δε χώρου, με την πρόσοψη ενός Volkswagen.

Είναι μία κρεπερί με τα όλα της, με φύλλο κρέπας χειροποίητο και πολλούς πειραματισμούς γύρω από τις γεύσεις που προσφέρει, αλλά και σταθερότητα στα υλικά, αξιόπιστη και νόστιμη σε κάθε μπουκιά.

Διαλέγεις παίρνεις και φεύγεις.

Στη Mammy’s Creperie μπορείς να βρεις σαλάτες, βάφλες και τοστ, την πρωτοκαθεδρία όμως εδώ έχει η κρέπα. Υλικά προσεγμένα και φρέσκα, αλεύρι και γάλα που προέρχονται από συγκεκριμένους έμπιστους προμηθευτές, γεύσεις σπάνιες, όπως ταλαγάνι στα τυριά και νέοι κωδικοί που ανανεώνονται συνεχώς, σε συνεργασία με την “Creta Farm”.

Εδώ κάθε κρέπα έχει το όνομά της όπως ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ή ο Μπρους Λι και η Κοκκινοσκουφίτσα στις αλμυρές κρέπες, τα Δάκρυα της Κονσουέλα και η Sweet Dreams στις γλυκές. Δοκίμασε την «κρεπάλη», το «βαφλάτο», την «κατάσταση». Προτάσεις που ο κόσμος έχει αγαπήσει, όλες φτιαγμένες με το εξαιρετικό φύλλο της «Mammy’s Creperie», που έχει ήδη αποσπάσει δύο «Εστία Awards».

Επιλέγοντας από το πλήθος υλικών, μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου, μοναδική κρέπα, ενώ για τους πιο απαιτητικούς η γλυκιά κρέπα έκανε ένα βήμα ακόμα, δίνοντας την ευκαιρία να λιώσουν οποιαδήποτε σοκολάτα θέλουν, πάνω σε ένα λαχταριστό φύλλο κρέπας: Lacta, Twix, Mars, 3-Bit, Maltesers, Lila pause και πολλά άλλα, σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις!

Vegan Menu στο Vegan Lab

Καθώς κατά το ήμισυ οι ιδιοκτήτες είναι vegan στη «Mammy’s Creperie» οι vegan επιλογές κατέχουν την δική τους ξεχωριστή θέση. Οι κρέπες πάντα με vegan χειροποίητο φύλλο και vegan αλλαντικά, παρασκευάζονται σε ξεχωριστή κρεπιέρα και άλλα σκεύη.

Στους ιδιοκτήτες αρέσει το vegan και vegetarian κοινό κι έχουν δημιουργήσει το δικό τους «vegan lab», με αλμυρές προτάσεις όπως η Pesto Crepe ή η Βacon Crepe και γλυκές όπως η chocola ή η peanutbutter & jelly. Στα υλικά θα βρεις ότι θελήσεις, για να φτιάξεις τη δική σου vegan κρέπα.

Οι vegan επιλογές επεκτείνονται και σε burgers, με 100% φυτικό μπιφτέκι χωρίς σόγια ή γλουτένη, χαμηλό σε θερμίδες. Είτε φτιάξεις το δικό σου DIY Burger, είτε επιλέξεις από τις έτοιμες προτάσεις όπως το Caramel Premium Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, το Cocktail Premium Burger με beyond burger, η «Mammy’s Creperie» θα σε ικανοποιήσει πλήρως. Στα ορεκτικά, επιλέγεις από πατάτες ή γλυκοπατάτες τηγανητές, κολοκυθοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες ή μανιταρόγυρο, ενώ στις γλυκές γεύσεις θα βρεις tsourekaki, σε εξαιρετικούς συνδυασμούς.

Οι λοιπές επιλογές

Φύλλο σαγανάκι, γλυκά club sandwich, χειροποίητες mousse, panini με χειροποίητο ψωμί, σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, παραδοσιακά hot dogs, βάφλες, παγωτά “Kayak”, είναι μερικές από τις λοιπές επιλογές του μενού που ενθουσιάζουν.

Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που έχουν υιοθετήσει οι ιδιοκτήτες για τη δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών κι έξυπνων snacks, στο μικρό αλλά αγαπησιάρικο χώρο τους, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συνοδεύεις με αναψυκτικά, που «δένουν» εξαιρετικά με τη φιλοσοφία τις γεύσεις του καταστήματος.

Τip 1: Όλες τις γεύσεις της «Mammy’s Creperie», μπορείς να τις παραγγείλεις μέσω Wolt ή e-food, καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα του καταστήματος.

Tip 2: Μέσω της ιστοσελίδας του καταστήματος, έχεις 10% έκπτωση σε κάθε παραγγελία.

 

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 25
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 849020
Website 
Facebook 
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 17.00 – 01.00

 

Διαβάστε επίσης: Brunch Box: Δεν είναι κουτί, είναι ο απόλυτος προορισμός για brunch!

Exit mobile version