10.2 C
Thessaloniki
11.7 C
Athens

Μαραθώνιος αλληλεγγύης για το ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο

«Ενισχύοντας το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, δείχνουμε ότι μπορούμε να γίνουμε όλοι μαζί ΕΝΑ, για έναν σκοπό, για να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Πως η κρίση, δεν θα νικήσει την ανθρωπιά μας.»

Αυτό τόνισαν οι ομιλητές στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στον «Ιανό» (Αριστοτέλους 7) στις 18 Νοεμβρίου, με θέμα τον «Μαραθώνιο Αλληλεγγύης για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ.

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, η Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού κ. Ζωή Δανιηλίδου και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ κ. Μαρία Λιαποπούλου.

Ο «Μαραθώνιος Αλληλεγγύης», ξεκίνησε ήδη από τις 11-11-11, μια ημερομηνία που επιλέχθηκε συμβολικά, για την έναρξη με το σύνθημα «γινόμαστε ένα, για έναν σκοπό». Θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας σειρά πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, μέσα από τις οποίες θα προβάλλεται κάθε φορά το μήνυμα ενίσχυσης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού. Εκθέσεις φωτογραφίας, bazaar, δενδροφύτευση, ποδηλατοδρομία, ποδοσφαιρικός αγώνας, χριστουγεννιάτικη γιορτή, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται και θα υλοποιούνται σταδιακά, κατά τη διάρκεια του «Μαραθωνίου», σε μια προσπάθεια σύνδεσης του «Μαραθωνίου Αλληλεγγύης» με την καθημερινότητα της πόλης.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ομίλου στη διοργάνωση του «Μαραθωνίου» έθεσε στη διάθεση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού και ετήσιες υποτροφίες για το σύνολο των παιδιών που θα ενδιαφερθούν στο μέλλον να σπουδάσουν στις σχολές του Ε.Ο. ΞΥΝΗ.

«Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που μας ώθησαν ως Εκπαιδευτικό Όμιλο, στην διοργάνωση αυτού του Μαραθωνίου Αλληλεγγύης υπέρ του Ελληνικού Παιδικού Χωριού», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυνής. «Ο πρώτος, είναι η ευθύνη μας, να σταθούμε ακόμα και σ` αυτούς τους καιρούς της κρίσης –ή μάλλον ακόμα περισσότερο σ` αυτούς τους καιρούς της κρίσης- αντάξιοι της παράδοσης που έχουμε δημιουργήσει ως Όμιλος, στο πεδίο που ονομάζουμε “εταιρική κοινωνική ευθύνη”. Τόσο με τις πολιτικές προσιτών διδάκτρων που ακολουθούμε για ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όσο και με αντίστοιχες δράσεις που έχουμε αναλάβει για ανάλογους κοινωφελείς σκοπούς, για την ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ή για την προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο δεύτερος παράγοντας που μας ώθησε στην διοργάνωση αυτού του Μαραθωνίου Αλληλεγγύης, είναι απλούστερος. Και εννοώ την αποφασιστικότητά μας, να ενισχύσουμε την διάδοση του μηνύματος, πως η οικονομική κρίση δεν πρέπει να νικήσει και δεν θα νικήσει την ανθρωπιά μας. Διότι ως εκπαιδευτικός οργανισμός, έχουμε ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση, να προσφέρουμε στους νέους που σπουδάζουν στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και στο MEDITERRANEAN COLLEGE κάτι περισσότερο από ποιότητα σπουδών, μόρφωση και γνωστικά εφόδια. Έχουμε την υποχρέωση να προσφέρουμε ψυχική καλλιέργεια, που περιλαμβάνει την κοινωνική ευαισθησία, την ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, την εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο και στο σύνολο.»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι στα διοικητικά όρια του δήμου του, δραστηριοποιείται ένας φορέας με τόσο μεγάλη ιστορία κοινωνικής προσφοράς.
Ο κ. Καϊτεζίδης, εξήρε την πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του “Μαραθωνίου Αλληλεγγύης”. Πρόσθεσε δε, ότι το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, μπορεί να υπολογίζει στη διαρκή συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του “Μαραθωνίου”, στου οποίου την επιτυχία κάλεσε τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους πολίτες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, να συμβάλουν με την ενεργό συμμετοχή τους.

Τέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε η υποστήριξη και από πλευράς των Αθλητικών Κατασκηνώσεων Σκούρα, που διαθέτουν θέσεις δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών, για παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
light rain
10.2 ° C
11.7 °
8 °
76 %
2.1kmh
0 %
Πα
17 °
Σα
19 °
Κυ
11 °
Δε
12 °
Τρ
8 °