{ Τελευταία νέα }

Mαργαρίτης Σχοινάς: Ταμείο Ανάκαμψης, το ευρωπαϊκό υπερόπλο κατά της κρίσης πανδημίας.


Κατηγορίες: Οικονομία

Mαργαρίτης Σχοινάς: Ταμείο Ανάκαμψης, το ευρωπαϊκό υπερόπλο κατά της κρίσης πανδημίας.Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το ευρωπαϊκό υπερόπλο κατά της κρίσης πανδημίας, ανεφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

 
«Η πανδημία που πλήττει την Ευρώπη αποτελεί μία συμμετρική απειλή, που αφορά εξίσου όλα τα Κράτη Μέλη. Μια πρωτοφανής απειλή απαιτεί λοιπόν και πρωτοφανή απάντηση» δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.  
Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει ένα ταμείο ανάκαμψης, ένα «ευρωπαϊκό υπερόπλο», που θα βοηθήσει όλη την Ευρώπη, αλλά θα έχει και τη δυνατότητα να βοηθήσει λίγο περισσότερο τα κράτη μέλη που λόγω του αντίκτυπου που έχει η κρίση σε τομείς όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός, θα χρειαστούν περισσότερη βοήθεια. 
 «Το κέντρο βάρους του ταμείου ανάκαμψης θα είναι βασισμένο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και θα μπορούσε να αντιστοιχεί, όχι στο 1% του κοινοτικού ΑΕΠ στο οποίο ανέρχεται ο προϋπολογισμός, αλλά έως και στο 2%».    
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ