Μαρία Γκοτζαμανίδου (Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας «Δύναμη για την Περιφέρεια» - Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης)

Μαρία Γκοτζαμανίδου (Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας «Δύναμη για την Περιφέρεια» - Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης)

H Μαρία Γκοτζαμανίδου, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας «Δύναμη για την Περιφέρεια» – Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης έδωσε συνέντευξη στον Σωτήρη Ζήκο και το περιοδικό CITY.

Ποια είναι μέχρι τώρα η επαγγελματική σας δραστηριότητα και ποια η ενασχόληση σας  με τα κοινά;
Ασκώ το επάγγελμα – λειτούργημα της ιατρού σε δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και είμαι πολύ ευτυχής που κάνω μια δουλειά, την οποία και λατρεύω. Συγκεκριμένα τόσο η εξειδίκευση όσο και η διατριβή μου αναφέρονται στη νόσο του καρκίνου• για μένα η παράταση ζωής, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς με ανίατη νόσο είναι μικρά καθημερινά θαύματα. Όσον αφορά στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, προερχόμενη από μια πολύτεκνη οικογένεια και βαθύτατα πολιτικοποιημένη και όχι κομματικοποιημένη, ασχολήθηκα ενεργά από τα φοιτητικά μου χρόνια με τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και εν συνεχεία με την ΟΝΝΕΔ, εκπροσωπώντας τους φοιτητές και τους νέους από κεντρικές θέσεις. Μέλος οικολογικών και φιλοζωικών συλλόγων και αφιλοκερδούς φιλανθρωπικού εθελοντικού ιατρικού οργανισμού  δηλώνω πως απλά θέλω να συνεχίσω να προσφέρω. Ωστόσο, πρώτη φορά ζητώ τη στήριξη των πολιτών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης – δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Νομάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης με τίμησε με την πρόταση του να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό ως τη νεότερη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο.


Γιατί αποφασίσατε να κατέβετε ως περιφερειακή σύμβουλος;
Ως ιατρός στο επάγγελμα, έχω μάθει να προσφέρω στον άνθρωπο. Αυτό αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα. Είμαι νέα και «ρομαντική», αν θα μπορούσα να αυτοχαρακτηριστώ και ζητώ άμεσα λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας μας, την ανεργία,την κακή παρεχόμενη υγεία και θέλω να συμμετέχω ενεργά στην επίλυση τους.


Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας, που είναι ένας νέος αυτοδιοικητικός θεσμός;
Στην αιρετή πλέον Περιφέρεια μεταφέρονται από την Κεντρική διοίκηση πάνω από 300 νέες αρμοδιότητες, που αφορούν σημαντικότατα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη όπως η διαχείριση σκουπιδιών,σχολική στέγη, άδειες επιχειρήσεων, έλεγχος της αγοράς, οδικοί άξονες. Συγκεκριμένα 8 τομείς αρµοδιοτήτων: Προγραµµατισµού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης , Εµπορίου, Τουρισµού, Παιδείας, Πολιτισµού και Αθλητισµού περίερχονται στη δικαιοδοσία της περιφέρειας  και δικαιώνουν επάξια το μητροπολιτικό χαρακτήρα διοίκησης. Εκφράζοντας τη λαϊκή βούληση οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες αυτές προς όφελος όλων των Μακεδόνων. 


Ποιο  είναι, κατά  τη γνώμη σας, το σηματνικότερο ζήτημα που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση από την επόμενη περιφερειακή αρχή που θα προκύψει;
Παρότι καλούμαι ως ιατρός να υπηρετήσω τον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια και κρίνοντας πως όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν καίρια προβλήματα, το ζήτημα της ανάπτυξης  και η μείωση της ανεργίας είναι φλέγον.
Καθημερινά στις συναναστροφές μου στο νοσοκομείο, στη λαϊκή, στο δρόμο, έρχομαι σε επαφή με νέους, συνομήλικους μου, ικανούς, με γνώσεις ή εμπειρία, που δεν εργάζονται πολλούς μήνες. Το αίσθημα της ανασφάλειας για το αύριο είναι ανεπίτρεπτο, και θέλω να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην βελτίωση της κατάστασης  από την επομένη των εκλογών.


Για ποιους λόγους προτείνεται στον ψηφοφόρο να ψηφίσει τον δικό σας συνδυασμό και ειδικά εσάς ως περιφερειακή σύμβουλο; Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει επιδείξει ένα εκπληκτικό  έργο κατά τις προηγηθείσες θητείες στη Νομαρχία με υλοποίηση 95% των προεκλογικών  δεσμεύσεων που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της Περιφέρειας. Ενδεικτικά 2500 σχολικές αίθουσες, 306 αθλητικά κέντρα είναι παραδεκτό έργο και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Απευθυνόμενη προσωπικά στους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης ζήτω τη στήριξη τους γιατί είμαι νέα και με όρεξη για δουλειά, έχω αποδείξει τη προσφορά μου στον επαγγελματικό στίβο ως ιατρός και δεν ασχολούμαι για προσωπική φιλοδοξία, ζητώ να προσφέρω ευρύτερα αυτή τη φορά με γνώμονα τον άνθρωπο στη Μακεδονια, που αγαπώ και θέλω να τη δω όπως της αξίζει.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως