Μαρία Σπυράκη

Μαρία Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open, είπε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας» και συμπλήρωσε «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

Η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της, ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. Η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο, αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή».

Σοβαρή χαρακτήρισε την υπόθεση χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα ενημερωθεί μόλις επιστρέψει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Η Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Μαρία Σπυράκη: Αποδέχομαι την άρση της ασυλίας μου


Ελλάδα 16 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως