χάρτης θεσσαλονίκης

Maritime Museum - 'Εκθεση Ναυταθλητισμού / Water Sports Exhibition

Θεσσαλονίκη: Το Maritime Museum / Water Sports Exhibition, σε μια έμπρακτη προσπάθεια για διαφύλαξη, προβολή και ανάδειξη της ιστορίας των ναυταθλημάτων αποδίδει φόρο τιμής στο υγρό στοιχείο που γέννησε και διέδωσε το ελληνικό πνεύμα.

Με στόχο να φέρει το κοινό, και ιδιαίτερα το παιδί κοντά στη Ναυτική Τέχνη και στο Ναυταθλητισμό σας καλεί στη νέα ”Έκθεση Ναυταθλητισμού” που φιλοξενείται στο ιστορικό κτίριο του Παλαιού Αντλιοστασίου – εντός του 1ου προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης – σε έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, τον διαχρονικά πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, το εμπορικό και κοινωνικό της γίγνεσθαι.

Αρχής γενομένης από την παρουσίαση της Ιστιοπλοΐας, της Κωπηλασίας και του Κανόε-Καγιάκ, παρουσιάζονται όλα τα αθλήματα του νερού, από τα πιο δημοφιλή μέχρι τα πλέον άγνωστα στο ευρύ κοινό, μέσα από την αφήγηση της ιστορικής εξέλιξης της ναυσιπλοΐας. Με σαφή εκπαιδευτικό χαρακτήρα προβάλλεται η ιστορία και η εξέλιξη των αθλημάτων του νερού (water sports) ξεκινώντας από τη αρχαιότερη χρήση σκάφους για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του ανθρώπου και την μετεξέλιξη του στη συνέχεια σε άθλημα και σε οργανωμένες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

Η σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση της έκθεσης, αφενός εκτείνεται στο χρονολογικό εύρος των ναυταθλημάτων, και αφετέρου θα επιτρέψει και στους λιγότερο μυημένους να γνωρίσουν, να ενημερωθούν, να κατανοήσουν την ιστορία και τον χαρακτήρα τους. Οι φωτογραφίες, το ηλεκτρονικό υλικό, τα τρισδιάστατα αντικείμενα εξοπλισμού, τα σκάφη, τα ενθυμήματα, οι εικονογραφημένοι πίνακες πληροφοριακού χαρακτήρα, αποτελούν μερικά μόνον από τα τεκμήρια που παρουσιάζονται.

Το τρισδιάστατο υλικό που παραχώρησαν ιδιώτες και ναυτικοί όμιλοι για τις ανάγκες της έκθεσης, ενθαρρύνει το κοινό να γνωρίσει και να κατανοήσει τα ναυτικά αθλήματα, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

MARITIME MUSEUM
WATER SPORTS EXHIBITION
ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΑΘ
20 Μαΐου 2022
20:00
Α’ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως