Μάρτα Ορτέγκα: Το νέο αφεντικό του ομίλου του Zara

Η Μάρτα Ορτέγκα, 37 ετών, κόρη του ιδρυτή του κολοσσού που χτίστηκε πάνω στο Zara, αναλαμβάνει τα ηνία της Inditex, της εταιρείας που περιλαμβάνει όλα τα brand του ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάρτα Ορτέγκα: Η χρυσή κληρονόμος του «Zara»

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Ορτέγκα θα αντικαταστήσει τον Πάμπλο Ισλα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2011, αντικαθιστώντας τον πατέρα της, Αμάνθιο Ορτέγα.

Η Μάρτα Ορτέγκα «έχει δουλέψει σε διάφορους τομείς της εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια και, ειδικότερα, έχει πρωτοστατήσει στην ενίσχυση της εικόνας του Zara και της στυλιστικής του ταυτότητας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Inditex.

O Αμάνθιο Ορτέγκα, που ίδρυσε το Zara το 1975, μαζί με τη σύζυγό του, Ροζαλία, στη νοτιοδυτική επαρχία της Γαλικίας, στην Ισπανία, είναι σήμερα o ο πλουσιότερος άνδρας της Ισπανίας και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου.

«Ελεγα πάντα ότι θα αφιερώσω την ζωή μου χτίζοντας πάνω στην κληρονομιά των γονέων μου, κοιτάζοντας στο μέλλον, αλλά μαθαίνοντας από το παρελθόν και υπηρετώντας την εταιρεία, τους μετόχους και τους πελάτες μας δήλωσε η Μάρτα Ορτέγκα.

Ο Αμάνθιο Ορτέγκα διατηρεί το 52,29% των μετοχών της Inditex, της μεγαλύτερης εισηγμένης Ισπανικής εταιρείας, ενώ η Σάντρα Ορτέγκα, κόρη του από τον πρώτο γάμο του, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος, με 5,05%.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως