{ Εκπαίδευση }

Μαθήματα flamenco στη ΧΑΝΘ

Δωρεάν δοκιμαστική εβδομάδα! Διδάσκει η Ελένη Γερμάνη

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Μαθήματα flamenco στη ΧΑΝΘTα μαθήματα έχουν ως στόχο την εξοικείωση των μαθητριών και των μαθητών με τις Sevillanas, το χαρακτηριστικό φολκλόρ χορό από την εξωτική Σεβίλλη, πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.
 
Οι Sevillanas ,που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Σεβιγιάνικης παράδοσης, χορεύονται από ζευγάρια κάθε ηλικίας και φύλου, ιδιαίτερα σε κοινωνικές περιστάσεις και παραδοσιακές γιορτές (fiestas, ferias, bodas).
Η σταθερή δομή τους (αποτελούνται από 4 μέρη με συγκεκριμένη χορογραφία) τις καθιστά  κατάλληλες για όσες και όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το Flamenco, αλλά και για όσες και όσους θέλουν να εμβαθύνουν στα flamenco complementos (abanico, manton, castanuelas). Eίναι εύκολες στην εκμάθηση και λόγω του γιορτινού / κοινωνικού χαρακτήρα υπάρχουν πολλές περιστάσεις για εξάσκηση.
 
Παράλληλα, στα μαθήματα θα διδαχθούν βασικές τεχνικές του Flamenco όπως braceo (τεχνική χεριών), zapateado (τεχνική ποδιών), vueltas (στροφές) και palmas(παλαμάκια, ρυθμολογία).
 
Λίγα λόγια για τη δασκάλα:
H Ελένη ξεκινά μπαλέτο στα τρία της χρόνια. Συνεχίζει με παραδοσιακούς χορούς και αργότερα αργεντίνικο τάνγκο. Ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες. Στη Θεσσαλονίκη  έρχεται για πρώτη φορά σ επαφή με το φλαμένκο. Τελικά, δε θα διασχίσει τον Ατλαντικό, αλλά θα βρεθεί στην Ισπανία. Εκεί μαθητεύει για 5 χρόνια στη σχολή του Andrés Marín, της Αlicia Marquez,του Manuel Betanzos και Flamencodanza της Úrsula και Tamara López…Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια διασήμων χορευτών μεταξύ άλλων Ramón Martínez, Αndrés Peña, Alicia Marquez, Juan de los Reyes, Torombo, Pastora Galván καθώς και μαθήματα ρυθμολογίας και τραγουδιού.
Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ισπανία, διδάσκοντας παράλληλα φλαμένκο μέσω σεμιναριακών μαθημάτων σε σχολές στο Βόλο, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα και  στην Κατερίνη. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζει και παραδίδει μαθήματα χορού στη Θεσσαλονίκη.
 
Πληροφορίες: 231 600 1000 εσωτ. 0822 & 0821
 
 
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___