Μαθητές της Θεσσαλονίκης «βαδίζουν» στους δρόμους του… DNA

Μαθητές της Θεσσαλονίκης «βαδίζουν» στους δρόμους του… DNA

Στους δρόμους του DNA θα «βαδίσουν» μαθητές από 11 σχολεία της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.
 
«Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας DNA (DNA day) που είναι η 25η Απριλίου, επέτειος για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003)» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Μηνάς Γιάγκου προσθέτοντας ότι σήμερα και αύριο θα επισκεφθούν το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, 85 μαθητές από 11 Λύκεια για να συμμετέχουν σε θεματικά εργαστήρια.
 
«Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνουμε εκδηλώσεις αυτή την μέρα και το ενδιαφέρον των μαθητών είναι τεράστιο, ιδίως για τα εργαστήρια» συμπληρώνει ο κ.Γιάγκου.
 
Σύμφωνα, άλλωστε, με τους διοργανωτές «η βιολογική παιδεία είναι απαραίτητη για την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση όλων των ανθρώπων, γιατί μας παρέχει τα εργαλεία για την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε και από τον οποίο εξαρτόμαστε».
Πηγή: makthes.gr