Παρέλαση Θεσσαλονίκη

Μαθητής με οπτική αναπηρία θα λάβει για πρώτη φορά μέρος στη μαθητική παρέλαση

Θεσσαλονίκη 23.10.2023: Ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης είναι ένας μαθητής με οπτική αναπηρία και με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και την εξωστρέφεια του, αποτελεί πηγή δύναμης για ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.

Ο Λέανδρος θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη μαθητική παρέλαση και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνει το δικό του μήνυμα συμπερίληψης, για να ακουστεί σε όλα τα σχολεία, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη!

«Μου αρέσει η γλώσσα και βρίσκω ενδιαφέροντα τα μαθηματικά. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω φιλόλογος, μαθηματικός ή δημοσιογράφος. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρελάσω, πρέπει όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες να συμμετέχουν σε όλα», όπως λέει ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης μαθητής έκτης δημοτικού.

«Νιώθω περήφανος που το παιδί μου θα συμμετέχει στην παρέλαση, θέλουμε με αφορμή την εθνική επέτειο να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης», αναφέρει από την πλευρά του ο Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, πατέρας του Λέανδρου.

Η κ.Ζωή Αναγνώστου, διευθύντρια του 17ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, όπου είναι μαθητής ο Λέανδρος στέκεται στον αγώνα που δίνεται καθημερινά για τη συμπερίληψη.

«Η συμπερίληψη είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας, ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας να συμπεριλάβει και να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά με αναπηρίες», όπως λέει.

Ευχή του Λέανδρου, να υπάρχει πρόβλεψη για συμπερίληψη, που αφορά όλα τα παιδιά, με ή χωρίς, αναπηρία.

 

 


Εκπαίδευση                             Πηγή ΕΡΤ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως