Μαζί με Ολυμπιονίκες θεμελιώθηκε το μεγάλο αθλητικό κέντρο στο Πανόραμα

Μαζί με Ολυμπιονίκες θεμελιώθηκε το μεγάλο αθλητικό κέντρο στο Πανόραμα

Eνα μεγάλο αθλητικό κέντρο που θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες άθλησης των δημοτών και της νέας γενιάς ξεκίνησε με την τελετή θεμελίωσης που έγινε στο Πανόραμα, παρουσία Ολυμπιονικών, δημοτών και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για το «Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος», το οποίο βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό Κολυμβητήριο, ένα έργο το οποίο θεμελίωσαν το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
 
Το Κέντρο θα παραδοθεί την άνοιξη του 2014, είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. «Είναι μια τεράστια αθλητική υποδομή. Μια μοναδική ”προίκα” για τον αθλητισμό του δήμου μας, εξαιρετικά αφιερωμένη στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι τα νέα μας παιδιά.

Το δικαιούται ένα τέτοιο έργο ολυμπιακών προδιαγραφών ο δήμος μας. Γιατί εδώ έχουμε το προνόμιο να είμαστε δήμος των πέντε Ολυμπιονικών: της Τασούλας Κελεσίδου, της Βούλας Πατουλίδου, του Κώστα Σπανίδη, του Γιάννη Ταμουρίδη και του Χρήστου Γαρέφη», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη.

Επισήμανε επίσης ότι αυτή η μεγάλη αστική ανάπλαση που αλλάζει θεαματικά την εικόνα της περιοχής και η οποία εντάσσεται πλήρως και άμεσα στη ζωή των πολιτών «ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες άθλησης για τους δημότες και τη νέα γενιά του δήμου μας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο υγιούς κοινωνίας», τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη, τους εραστές -όπως είπε- του αθλητισμού «γιατί μαζί οραματισθήκαμε και βάλαμε τις βάσεις για ένα πραγματικά μοναδικό αθλητικό έργο.

Επίσης ευχαρίστησε τον Απόστολο τον Τζιτζικώστα «για την αμέριστη βοήθειά του σε κάθε αναπτυξιακό αίτημα του δήμου μας» και τη Λιλά Ωραιοπούλου από τη Διαχειριστική Αρχή «για το ξεπέρασμα κάθε δυσκολίας υλοποίησης του έργου».

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για «ένα ακόμη σύγχρονο έργο για την περιοχή μας, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες άθλησης των συμπολιτών μας.

Αποδείξαμε ότι, με στενή συνεργασία και μεθοδική δουλειά, δύο φορείς της αυτοδιοίκησης —η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, μπορούμε να δίνουμε λύσεις και να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο εντατικά, την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειάς μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
 
Στην τελετή έδωσαν το παρόν σύσσωμοι οι αντιδήμαρχοι, το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ Μιχάλη Γεράνη, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Γιώργος Καρατάσιος, οι Ολυμπιονίκες μας Τασούλα Κελεσίδου και Χρήστος Γαρέφης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νέτο Γκουερίνο, και ο Πανοραμίτης ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης.

Το «Ολυμπιακό Αθλητικό Πάρκο Πανοράματος» περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων: πέντε γήπεδα τένις Ολυμπιακών προδιαγραφών (επιπέδου USA-Open), ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα τελευταίας γενιάς, ταρτάν και κουλουάρ στίβου τεσσάρων διαδρομών, ένα γήπεδο 9Χ9 με συνθετικό τάπητα και δύο γήπεδα 5Χ5. Επίσης περιλαμβάνει πίστα ΒMX πολλαπλών χρήσεων για ποδήλατα, πίστα για skateboard και για ακροβατική ποδηλασία, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και έναν πολυχώρο αθλητικών δραστηριοτήτων.

Να σημειωθεί ότι το έργο εντάσσεται σε μια συνολική ανάπλαση που υλοποιείται στην περιοχή και περιλαμβάνει έργα στο Πάρκο «Γαλανού», ανάπλαση της αστικής διαδρομής διασύνδεσης του Πάρκου και του Νέου Δημαρχείου, ανάπλαση της αδιαμόρφωτης αλάνας και της εισόδου του δημοτικού θερινού κινηματογράφου, ανάπλαση του χώρου του παλιού ιππικού ομίλου, καθώς και ανάπλαση του δημοτικού αθλητικού κέντρου και του χώρου στάθμευσης περιμετρικά του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως