Με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από 20 χώρες και «βεντάλια» θεματικών ξεκινά η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας - Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Από την Αγροδιατροφή και την Έξυπνη Γεωργία, μέχρι τον Τουρισμό, την Ενέργεια, αλλά και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ξεδιπλώνεται μεταξύ άλλων η «βεντάλια» των θεματικών, στο Διεθνές Συνέδριο «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week», που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας – Σ.Ε.Γ.Ε., στη Θεσσαλονίκη.

Με επίκεντρο την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, το Συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη φορά φέτος, από τις 22-25 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel, αναμένεται να προσελκύσει για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον επαγγελματιών από ολόκληρη την Ευρώπη.

«Με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από 20 χώρες και κορυφαίους ομιλητές και εκπαιδευτές από όλη την Ευρώπη, είμαστε σίγουρες ότι το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει τη μέγιστη γνώση», δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ κα Τσαλταμπάση Λίνα. «Το συνέδριο μας στοχεύει στη διάδοση γνώσης στο κοινό και στην αξιοποίηση τους στην οικονομία. Δεν θα μείνουμε σε θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά κυριολεκτικά μέσω της συμμετοχής των γυναικών κυρίως, θέλουμε να αποκτήσουν απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες»

Λίγα λόγια για την Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας.
Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και της Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου

1η ημέρα
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου
Θεματικές: Έξυπνη Γεωργία – Καλλιέργειες – Αγροδιατροφή

2η ημέρα
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου
Θεματικές: Τουρισμός – Καινοτομία – Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

3η ημέρα
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου
Θεματικές: Ενσωμάτωση μεταναστών στην αγορά εργασίας – Καινοτομία – Ενέργεια

4η ημέρα
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Θεματική: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Μερικά από τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν

BUSINESS OF FOOD: Οδηγός StartUp Επιχειρηματικότητας στο χώρο της Αγροδιατροφής και Παραγωγής Τροφίμων
WOMEN ENERGY AND ECONOMIC EMPOWERMENT: Υποστήριξη Γυναικών στην Ενεργειακή Μετάβαση και στην Πράσινη Οικονομία
WE TOUR: Δημιουργία ενός σύγχρονου Business Network στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας
ERIAS: Υποστήριξη και την ενσωμάτωση προσφύγων στην αγορά εργασίας
DIGI-WOMEN: Υποβοήθηση των γυναικών επιχειρηματιών με νέα ψηφιακά μέσα
Game of Business: Βελτίωση των ικανοτήτων γυναικών επιχειρηματιών, ξεπερνώντας εμπόδια στη σύσταση νέων επιχειρήσεων
NEXTFOOD: Μετάβαση σε πιο βιώσιμες και ανταγωνιστικές πρακτικές αγροδιατροφής
BALKAN WOMEN COLAITION II: Υποστήριξη Γυναικών στην Κοινωνική Οικονομία στην Περιοχή των Βαλκανίων
SMART FARMING 4.0 ALL: Υποστήριξη Ευφυούς Γεωργίας
Συμμετέχοντες και Ομιλητές
Στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί πλήθος εκπροσώπων εκ των σημαντικότερων φορέων που δρουν πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στο γυναικείο Επιχειρείν.
Μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που θα παρευρεθούν είναι το Eurochambers, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Women EntrepreneurshipPlatform – WEP, εκπροσώποι της επίσημης ομάδας εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων Woman20 (W20), καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και της Επιχειρηματικής Συλλογικότητας από όλη την Ευρώπη.
Στο Συνέδριο, θα φιλοξενηθεί ως κεντρικός ομιλητής της επίσημης έναρξης του Φόρουμ, ο αξιότιμος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ενώ στην κεντρική Εκδήλωση του Έργου ERIAS θα παρευρεθούν αξιόλογες προσωπικότητες της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, όπως η κα. Σοφία Βούλτεψη – Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η κα. Έλενα Κουντουρά – Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κα. Ζέφη Δημάδαμα – Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς επίσης στην Κεντρική Εκδήλωση του έργου Game of Business, θα συμμετάσχει και θα τοποθετηθεί η κα. Βούλα Πατουλίδου-Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι.

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της «Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Συνεδρίου.

Η παρακολούθηση του Φόρουμ είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν και εγκαίρως μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/female-entrepreneurial-week-restart-economy-edition-registration-196504790117.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία, λόγω της συμμετοχής ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως