Με κατάνυξη υποδέχθηκαν οι πιστοί την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου

Με κατάνυξη υποδέχθηκαν οι πιστοί την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου

 
Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπο π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκης ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Τιμία Κάρα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.
 
Τον Άγιο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης.
 
Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου από πολλούς ιερείς της πόλεως της Θεσσαλονίκης.
 
Στην σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του να υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου.
 
Ευγνωμόνως ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, αλλά και τον Καθηγούμενο π. Ιάκωβο με την συνοδεία του.