Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το πρόγραμμα εξοικείωσης με την υποβρύχια κολύμβηση

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το πρόγραμμα εξοικείωσης με την υποβρύχια κολύμβηση

Με ενθουσιασμό οι πρώτες υποβρύχιες βουτιές…

Αθρόα και ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή πολλών επίδοξων δυτών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, οι οποίοι έσπευσαν το περασμένο Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018, στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών για να συμμετάσχουν στην έναρξη του Ειδικού  Προγράμματος Εμπειρίας Καταδυτικής Κολύμβησης. Το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα  ξεκίνησε πιλοτικά από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), σε συνεργασία με τη Σχολή Κατάδυσης NGUE-Northern Greece. 
 
Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι συγκεντρώθηκαν στη 1.30 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δ.Ε. Συκεών και αφού προηγήθηκε μία αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τον επικεφαλής εκπαιδευτή Κώστας Κατσιούλης, στη συνέχεια ακολούθησε το τεχνικό μέρος στο οποίο συμμετείχαν με επιτυχία συνολικά 22 κολυμβητές και κολυμβήτριες. 
 
Ο πρώτος αυτός κύκλος του προγράμματος υποβρύχιας κολυμβητικής εμπειρίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τους συμμετέχοντες να μένουν ενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία, ενώ δεν δίστασαν να προτρέψουν όλους όσοι απλά αρκέστηκαν στο να παρακολουθήσουν, να λάβουν μέρος, καθώς όπως διαπίστωσαν στην πράξη, «δεν υπάρχει καμία αντικειμενική δυσκολία μόλις κάποιος συνηθίσει με τη βοήθεια του εκπαιδευτή την αναπνοή με τεχνικά μέσα κάτω από το νερό», ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να λάβουν και πάλι μέρος εφόσον τους ξαναδοθεί η ευκαιρία.
 
Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές της Δήμητρας και του Νίκου που μίλησαν για μοναδικές εμπειρίες, καλώντας τη διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών «να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες». 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποβρύχια κολύμβηση που γίνεται με ασφάλεια καθώς πραγματοποιείται με την παρουσία του εκπαιδευτή δίπλα στον εκπαιδευόμενο, καθ? όλη τη διάρκεια τόσο της προετοιμασίας και των ασκήσεων μαζί με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, όσο και κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας κολύμβησης, με  όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό να χορηγείται από την Σχολή Κατάδυσης.
 
Ανάλογες εμπειρίες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και νέοι ενδιαφερόμενοι καθώς το πρόγραμμα θα επαναληφθεί εκ νέου το Σάββατο 25 Αυγούστου και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών και στο τηλ. 2310.200327.
 
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως