Με μία επίσκεψη στο σπίτι του Δράκουλα «κερδίζεις» εμβόλιο

Οι επισκέπτες στο κάστρο του Δράκουλα είναι πιο πιθανό να έχουν σημάδια στα χέρια τους κι όχι στον λαιμό τους, αφού αυτόν τον μήνα οι γιατροί δημιούργησαν ένα κέντρο εμβολιασμού Covid-19 στο αξιοθέατο της Τρανσυλβανίας.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες προσφέρουν δωρεάν εμβόλια Pfizer σε όλους τους ερχόμενους στο Bran Castle του 14ου αιώνα, το οποίο θεωρείται ότι αποτελεί έμπνευση για το πανύψηλο σπίτι του βαμπίρ στο μυθιστόρημα «Dracula» του Μπραμ Στόκερ.

Το προσωπικό του Castle ελπίζει ότι η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας θα φέρει περισσότερους ανθρώπους στην τοποθεσία στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, όπου τα ποσοστά τουρισμού έχουν καταρρεύσει από την αρχή της πανδημίας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανιστεί χωρίς ραντεβού κάθε Σαββατοκύριακο τον Μάιο. Παίρνουν επίσης δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανιστηρίων.

«Η ιδέα … ήταν να δείξουμε πώς οι άνθρωποι θανατώνονταν 500-600 χρόνια πριν στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Αλεξάντρο Πρίσκου.

Ένας από τους επισκέπτες το προηγούμενο Σάββατο ήταν ο Φερνάντο Ορότζο, ένας 37χρονος μιας εταιρείας ανανεώσιμης ενέργειας που εδρεύει στο Βερολίνο και ο ίδιος εργάζεται εξ αποστάσεως διαμένοντας στη Ρουμανία. «Σκόπευα ούτως ή άλλως να επισκεφτώ το κάστρο και σκέφτηκα ότι ήταν ευκαιρία το δύο σε ένα», είπε.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θέλει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια του πληθυσμού της μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από το think tank Globsec που εδρεύει στην Μπρατισλάβα έδειξε ότι οι Ρουμάνοι είχαν τη μικρότερη προθυμία να εμβολιαστούν μεταξύ των ανατολικών μελών της Ε.Ε.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως