Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Τσίπρας στο Βατικανό

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Τσίπρας στο Βατικανό

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό είχε ο Αλέξης Τσίπρας. ”Τον ευχαρίστησα από καρδιάς για την στήριξή του στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό”. έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό και την στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ για άλλη μια φορά συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για τις προσπάθειές του ενώ επανέλαβε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Αλέξη Τσίπρας που συχνά μνημονεύει ότι “τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες”.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ποντίφικας συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.
Επίσης αναφέρθηκαν και στη σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε αυτόν και άλλους τομείς.