{ Τελευταία νέα }

Με χειροκροτήματα το τελευταίο «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

και μεσίστια τη σημαία στο Βράχο της Ακρόπολης


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Με χειροκροτήματα το τελευταίο «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Γλέζο σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Σε απολύτως οικογενειακό περιβάλλον έγινε  την Τετάρτη 1 Απριλίου η ταφή του Μανώλη Γλέζου στο Α' Νεκροταφείο, υπό τη σκιά του Βράχου της Ακρόπολης και τη σημαία να κυματίζει μεσίστια, ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού ως συμβολική πράξη φόρου τιμής στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 30/3.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη τους, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε στο παρεκλήσσι της Μητρόπολης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο «σύμβολο της Αντίστασης».
Παρών και με όλες τις προφυλάξεις ήταν εκεί και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι λιγοστοί άνθρωποι λόγων των ειδικών συνθηκών που βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο στο «τελευταίο αντίο» στον πατριώτη και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν το φέρετρο βγήκε από το παρεκκλήσι της μητρόπολης προς την τελευταία κατοικία. Ένα χειροκρότημα που εκπροσώπησε όλους τους Ελληνες που θα ήθελαν να είναι παρόντες.

Την ίδια ώρα χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο (Η καταγωγή του Μ. Γλέζου ήταν κατά το ήμισυ από τη Νάξο κι από την Πάρο).
Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Το ΚΚΕ στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου κατέθεσε, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου, βάσει της επιθυμίας της οικογένειας.
 

PHOTOS : INTIME / cnn.gr

 

 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ