Μεγάλη απώλεια για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας ο θάνατος του Μιχάλη Σολομωνίδη

Μεγάλη απώλεια για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας ο θάνατος του Μιχάλη Σολομωνίδη

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, νικημένος από τον κορωνοϊό ο προέδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας, Μιχάλης Σολομωνίδης, σε ηλικία 52 ετών.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του, προκάλεσε θλίψη ειδικά στην ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας και σε όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.
Η Κοινοτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και ο πρόεδρος Ιωάννης Σιόκας εξέφρασαν τα πιο θερμά συλλυπητήριά τους, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη όλων των Αλεξανδρινών και όσων Αιγυπτιωτών τον γνώρισαν.

Ο Μιχάλης Σολομωνίδης ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας Αιγυπτιώτης που συνέδεσε τη ζωή του με ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της παροικίας.
Πολυγραφότατος, διαπρέποντας ως επιστήμονας στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, όπου εργαζόταν χρόνια τώρα ως ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της και αποτελούσε γέφυρα συνεργασίας με τον Αλεξανδρινό Ελληνισμό.

Ήταν ο πλέον εξειδικευμένος μεταφραστής μεταξύ ελληνικής και αραβικής γλώσσας στην Biblioteca Alexandrina από τον Φεβρουάριο του 2002 έως σήμερα, δηλαδή περίπου 19 ολόκληρα χρόνια. Επίσης, εργαζόταν ως ένας από τους πιο αξιόλογους αραβιστές μεταφραστές, με βαθιά γνώση και των δύο γλωσσών, για αυτό και συμμετείχε και σε επίσημες διερμηνείες, όπως στη μεγάλη εκδήλωση «ΝΟΣΤΟΣ» πριν από 2,5 χρόνια, παρουσία των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τις μεταφράσεις πριν από 34 χρόνια!

Είχε παντρευτεί μόλις πριν από λίγες ημέρες με την πολυαγαπημένη του Δέσποινα Μπονίτση, διά χειρός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, στις 8 Νοεμβρίου.

Και μάλιστα ήταν ο ίδιος το στήριγμα της Εκκλησίας των Ταξιαρχών Ιμπραημίας, κρατώντας το ψαλτήρι όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά και προσφέροντας τις γνώσεις του ακόμη και στην εξυπηρέτηση των πιστών, καθώς μετέφραζε κάθε Κυριακή με δική του πρωτοβουλία και με την ευλογία του Πατριάρχου Θεοδώρου τα ευαγγελικά και αποστολικά αναγνώσματα.

Επίσης, από το 1993 έως το 1999 εργαζόταν ως Βοηθός Ακόλουθος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Ήταν απόφοιτος τους Αβερωφείου σχολείου της Αλεξάνδρειας και πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ


 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως