Πυροσβεστικό ελικόπτερο

Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας

Μεγάλη είναι η ένταση της φωτιάς που ξέσπασε πριν από περίπου μία ώρα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στα Ψαχνά της Εύβοιας. Παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιεί για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Ψαχνών.

Στα μέτωπα της φωτιάς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και προσπαθούν να κόψουν την πορεία της. Το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών προτείνουν στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής στην φωτιά επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, αρκετοί εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Ψαχνών

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε περίπου στις 13:00 στους κατοίκους των Ψαχνών Ευβοίας με το οποίο τους ζητήθηκε να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών καθώς είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή.

Μηνύματα από το 112 στους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών και της Βόρειας Αρτάκη

Από το 112 εστάλησαν πριν από λίγο μηνύματα προς τους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών και της Βόρειας Αρτάκη να κατευθυνθούν προς τα Ψαχνά και το κέντρο της Αρτάκης, αντίστοιχα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή.


Ελλάδα | Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως