Διαμαρτυρία γονέων 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού

Μεγάλος ο κίνδυνος για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού

Σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δημοσιοποίηση των τεράστιων κινδύνων που διατρέχουν οι 285 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου.

Το σχολικό κτίριο που στεγάζονται οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ, λειτουργεί  για τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα), όμως βρίσκεται εκτός αστικού οικισμού, στο Δήμο Θέρμης. Για να μεταβούν στο σχολείο ή να αποχωρήσουν από αυτό οι μαθητές,  χρειάζεται να διανύσουν μία μεγάλη απόσταση επτά και πλέον χιλιομέτρων στη λεωφόρο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας με τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών να καραδοκούν.

Αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο, με τη διάθεση ειδικών λεωφορείων.  Επισημαίνουν ότι με τον τρόπο που γίνεται σήμερα η μεταφορά, με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, (όπου κατ΄επανάληψη σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα, με θύματα κάποιες φορές μαθητές), τα παιδιά τους δεν είναι ασφαλή.

Όπως καταγγέλθηκε στη συγκέντρωση του συλλόγου, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις προς τους κάθε λογής αρμόδιους (Περιφέρεια, Δήμος Θερμαϊκού, Επιθεώρηση Εκπαίδευσης κ.α., αυτοί κωφεύουν και λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί έως και σήμερα.

Οι απαντήσεις των αρμόδιων φορέων στις συνεχείς εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων είναι “ήξεις-αφίξεις” κι αυτός είναι ο λόγος που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατο, είναι το ατύχημα με τη δημόσια συγκοινωνία των μαθητών του σχολείου, που συνέβη στις 7 Νοεμβρίου 2022, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που είναι και το μοναδικό μέσο πρόσβασης στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι τις περισσότερες φορές υπερπλήρη με άλλους επιβάτες και δεν τηρούνται τα θέματα ασφαλείας.


Θεσσαλονίκη 20 Μαρτίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως