Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα καλοκαίρι 2022

«Καλοκαίρι στο Μέγαρο»

Καλοκαίρι 2022 Θεσσαλονίκη: Συνδυάζοντας την κλασική με την παραδοσιακή μουσική, ξυπνώντας μνήμες της Μικρασίας, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και γεμίζοντας την πλατεία του ΟΜΜΘ με τους ήχους της jazz, της μουσικής δωματίου και άλλους, το «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» 2022 απευθύνεται σε όλους!

Το ετήσιο ραντεβού με την ποιότητα ξεκινά, φέρνοντας ανατροπές και υπερβάσεις οι οποίες δίνουν μια ξεχωριστή νότα στις καλοκαιρινές νύχτες, καθιστώντας τους εξωτερικούς χώρους του Οργανισμού ως σημείο συνάντησης όλων των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΛΕΣ οι συναυλίες και οι μεγάλες θεατρικές παραστάσεις που θα γίνουν καλοκαίρι 2022 στη Θεσσαλονίκη

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Χρίστος Γαλιλαίας, επισημαίνει ότι το φετινό «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» θα δημιουργήσει πλήθος ξεχωριστών μουσικών αναμνήσεων που συνδυάζονται αρμονικά με τον επιτυχημένο θεσμό «Σινεμά με θέα», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά. «Έχοντας ως γνώμονα την παρουσίαση ενός άρτιου θερινού προγράμματος, οι παραγωγές που σας παρουσιάζουμε είναι μια κατάθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας. Συνθέτουμε όλα τα είδη της μουσικής, δίνοντας χώρο και χρόνο στην τέχνη να εξερευνήσει συναισθήματα. Να εκφράσει αξίες και μέσα από μια γόνιμη διαδικασία αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας να “αγγίξει” το κοινό».

Περιγράφοντας το ύφος και το πνεύμα του καλλιτεχνικού προγράμματος, ο κ. Γαλιλαίας εξηγεί ότι όλες οι παραγωγές που έχουν επιλεγεί διακρίνονται για την ποιότητα τους. «Σας περιμένουμε όλες και όλους να παρακολουθήσετε τις παραγωγές που έχουμε ετοιμάσει διότι, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι υπόθεση όλης της πόλης και περιμένει όλους τους Θεσσαλονικείς να περάσουν τις πύλες του, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο πολιτισμός απευθύνεται σε όλους και αφορά όλους. Είναι η μεγάλη αξία της πατρίδας μας, η πυξίδα για το μέλλον. Διότι ο πολιτισμός ενώνει, ανοίγει δρόμους και διευρύνει ορίζοντες» σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού.

Καλοκαίρι 2022: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα

  • Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 21.00 (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1) και Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 21.00 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) Οι τελετές έναρξης και λήξης του Odessa Classics: Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Οδησσού, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Για να έχετε πλήρη εικόνα για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις, μπορείτε να παρακολουθείτε την ατζέντα του cityportal που ενημερώνεται καθημερινά όλο το 24ωρο

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Καλοκαίρι 2022

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως