Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βεβήλωσαν το άγαλμα Βενιζέλου - άμεση αντίδραση από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βεβήλωσαν το άγαλμα Βενιζέλου - άμεση αντίδραση από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και  πορεία μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας* έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε τοίχους στην Αριστοτέλους αλλά και στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου και επέστρεψαν μετά την λήξη της πορείας. 
Περισσότερες αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η αναγραφή πάνω στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το συγκεκριμένο σύνθημα έγραφε «Δεν ξεχνάμε τις δολοφονημένες αδερφές μας».
 
Άμεση αντίδραση από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκη αμέσως μετά τη συγκέντρωση φρόντισαν και καθάρισαν το άγαλμα σβήνοντας το σύνθημα που έγραψαν ανεγκέφαλοι
 
ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς, το διεθνές αρκτικόλεξο είναι LGBT ή GLBT (Lesbian, Gay, Bisexual και Transgender). Ο όρος αναφέρεται σε όλα τα άτομα εκτός των ετεροφυλοφίλων και των cisgender (των ατόμων που συμφωνούν με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση), καθώς αυτές οι ομάδες είναι αποδεκτές από την κοινωνία και δεν αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Για να γίνει ορατή αυτή η συμπερίληψη, τελευταία χρησιμοποιείται μία νέα ποικιλομορφία στο αρκτικόλεξο, η οποία προσθέτει το γράμμα Κ για τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως queer ή questioning. Το ΛΟΑΤΚ (LGBTQ) εμφανίστηκε το 1996. Κάποιοι συμπεριλαμβάνουν τα ίντερσεξ άτομα, με αποτέλεσμα την επέκταση ΛΟΑΤΙ (LGBTI). Το αρκτικόλεξο μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυασμένα ως ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI).
 
*Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.