{ Παιδί }

«Μένουμε σπίτι και ακούμε παραμύθια» από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά


Κατηγορίες: Παιδί

«Μένουμε σπίτι και ακούμε παραμύθια» από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά
ΔωρεάνΤην ιδέα και την επιμέλεια της παραγωγής έχει η Θεανώ Αμοιρίδου, σκηνοθέτρια της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Παύλου Μελά.

Δεν μπορούμε να σας καλέσουμε κοντά μας. Οι χώροι μας είναι κλειστοί και πλήθος προγραμματισμένων πολιτιστικών δράσεων έμειναν σε εκκρεμότητα ή ματαιώθηκαν.

Οι πόρτες είναι κλειστές, ωστόσο υπάρχουν τα παράθυρα, τα μπαλκόνια και οι αυλές που μαγνητίζουν το βλέμμα μας προς το έξω, προς την ελπίδα, τη συνέχεια και προς τους άλλους ανθρώπους.

Σε μια συνθήκη που μας αφήνει όλους αμήχανους και φαίνεται σαν ο χρόνος και οι άνθρωποι να μένουν ακίνητοι, καλλιτεχνικές ομάδες και το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Παύλου Μελά, πίσω από τις κλειστές πόρτες, προσπαθούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα της επικοινωνίας με όλους εσάς και να φτάσουμε κοντά σας με τις δυνατότητες που επιβάλλουν τα νέα δεδομένα.

Και μένοντας μέσα και μένοντας μόνοι, ψάχνουμε τρόπους να είμαστε μαζί, να μοιραζόμαστε, να νοιαζόμαστε, να διασκεδάζουμε, να ξανασυναντιόμαστε!

Έτσι η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκινά «συναντήσεις» με τους μικρούς μας φίλους διαβάζοντάς τους παραμύθια. Δημιούργησε λοιπόν και προωθεί ηλεκτρονικά, ηχογραφημένες αφηγήσεις παραμυθιών και τους καλεί στον μαγικό κόσμο της παραμυθοχώρας, όπου όλοι μπορούν να «ταξιδέψουν», χωρίς να μετακινηθούν καθόλου!!!

«Μένουμε σπίτι και ακούμε παραμύθια» από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά
Την ιδέα και την επιμέλεια της παραγωγής έχει η Θεανώ Αμοιρίδου, σκηνοθέτρια της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Παύλου Μελά.

Μουσική Επιμέλεια – Τεχνική Επεξεργασία: Γιώργος Κολοβός.

Αφήγηση: Μάγδα Τογκούρη, Στέφανος Τσάκατος, Θεανώ Αμοιρίδου, Γιώργος Κολοβός.

Σας ενημερώνουμε ότι οι ηχογραφήσεις και η επεξεργασία των παραμυθιών έγιναν στο σπίτι και με όποια μέσα διέθετε ο καθένας, γι? αυτό και ζητούμε την κατανόησή σας.

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Παρακαλούμε τους γονείς:
-να ακούσουν πρώτα οι ίδιοι τα παραμύθια και να αποφασίσουν αν είναι κατάλληλα για το δικό τους παιδί,
-να αφήσουν το παιδί να ακούσει το παραμύθι με τον τρόπο που επιθυμεί (κάνοντας κάτι άλλο ταυτόχρονα ή και όχι),

-να προκαλέσουν συζήτηση γύρω από τα θέματα που θίγει το παραμύθι και το συγγραφέα.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με συμμάχους τα καταπληκτικά μας αυτιά και την φαντασία μας θα ταξιδέψουμε σε τόπους μαγικούς για να διασκεδάσουμε, να μάθουμε και να συγκινηθούμε!!! Ακούστε….

Τα ηχογραφημένα παραμύθια …

›››ΠΟΣΟ Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ του Χανς Βιλχελμ  


ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Κοκκινοτρίχης ήταν ένα καλό σκιουράκι που ζούσε μέσα στο πυκνό δάσος. Το σκιουράκι όμως δεν ήταν ευτυχισμένο και ξένοιαστο γιατί νόμιζε ότι κανείς δεν ήθελε να παίξει μαζί του. Έτσι αισθανόταν μοναξιά. Όμως μια μέρα έγινε κάτι που του άνοιξε τα μάτια…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Χανς Βιλχελμ γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1945. Είναι γερμανοαμερικανός  συγγραφέας και ζωγράφος.  Έχει γράψει ή εικονογραφήσει πάνω από  200 βιβλία για παιδιά, που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από τριάντα γλώσσες και έχουν κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία.  Μερικά από τα πιο γνωστά του βιβλία τα οποία μεταφέρθηκαν και στην τηλεόραση είναι ” Θα σ' αγαπώ για πάντα”, “Bunny Trouble” , “Ιστορίες του Βαλντό κ.α

Άλλα βιβλία του ίδιου: Ένας καινούργιος φίλος, Ο καλύτερος μου φίλος

Πως βαριέμαι, βρε παιδιά, Δε θα σου ξαναπώ ψέματα!, Χρόνια πολλά, αγαπημένε μας Κορνήλιε!

Αφήγηση: Θεανώ Αμοιρίδου, Γιώργος Κολοβός

›››Η ΜΙΚΡΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ  του Άρνολντ Μουνκ

ΙΣΤΟΡΙΑ
Το τρενάκι μετέφερε κούκλες, παιχνίδια και τρόφιμα για να τα πάει στα κοριτσάκια και στα αγοράκια της απέναντι  πλευράς του βουνού. Ξαφνικά όμως σταμάτησε χωρίς να μπορεί να κουνηθεί.  Οι κούκλες, τα παιχνίδια και ο μικρός κλόουν ζητούν βοήθεια από άλλες διερχόμενες μηχανές. Άραγε θα βρεθεί κάποια μηχανή που θα μπορέσει να βοηθήσει το τρενάκι να συνεχίσει το δρόμο του και να φτάσει στα παιδάκια της άλλης πλευράς του βουνού;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Άρνολντ Μουνκ γεννήθηκε στην Ουγγαρία και έζησε την περίοδο 1888-1957 στην Αμερική. Έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Watty Piper. Ήταν συγγραφέας και συνιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Platt&Munk στη Νέα Υόρκη. Το 1930 δημοσίευσε τη “Μικρή μηχανή που μπορούσε” Ήταν ένα Αμερικάνικο παραμύθι που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα. Λέγανε το παραμύθι στα παιδιά για να μάθουν τις αξίες της αισιοδοξίας, της προσπάθειας και της πίστης στον εαυτό τους.

Αφήγηση: Μάγδα Τογκούρη

›››ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ –  Λαϊκό Παραμύθι, Διασκευή: Στέφανος Τσάκατος

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ένας αδρανής βασιλιάς αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανορεξίας και της σωματικής αδυναμίας. Πολλοί μάγειρες και αυλικοί του παλατιού προσπαθούν μάταια να γιατρέψουν την παράξενη ασθένεια του. Ο μόνος που τα καταφέρνει είναι ένας σοφός γέροντας, με τις πολύτιμες συμβουλές του.

Αφήγηση: Στέφανος Τσάκατος

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ