Μέσα Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων, όπως τόνισε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 με την Βάσω Λυκουρίνου.
«Θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου με μία καθυστέρηση δύο εβδομάδων. Κανονικά ήταν να ξεκινήσει στις 1 Ιουνίου», σημείωσε ο κ. Τζούμας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδων – Θεσσαλονίκης θα έχει μια προστιθέμενη αξία «γιατί θα έρθουμε πιο κοντά επιτέλους. Η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερες σχέσεις, εμπορικές, πολιτιστικές κλπ».
Ο κ. Τζούμας πρόσθεσε ότι «μέσα από το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα επωφεληθούν και η Θεσσαλονίκη αλλά και οι Σποράδες μέσα από τα city breaks».
Τα δρομολόγια θα εκτελεί ένα ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο. «Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για την σύνδεση Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες», σχολίασε ο κ. Τζούμας.
Ερωτηθείς σχετικά ο δήμαρχος Σκιάθου σημείωσε ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα μπορούσε να είναι βιώσιμη μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως