Πόλεμος: Την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.
Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, επικαλέστηκε ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους για την απελευθέρωση των δύο ομήρων. Η απόφαση ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης από πλευρά της Χαμάς, με αφορμή τη μεσολαβητική προσπάθεια που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την εκτόνωση της κρίσης.
«Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Αμπού Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».
Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λέβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.
(Με πληροφορίες από Al Jazeera)
Διεθνή 23.10.2023
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως