{ Τελευταία νέα }

Μητσοτάκης: Εντός του 2020 και εφάπαξ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους


Κατηγορίες: Οικονομία

Μητσοτάκης: Εντός του 2020 και εφάπαξ τα αναδρομικά στους συνταξιούχουςΜητσοτάκης: Εντός του 2020 και εφάπαξ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

H κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και μέσα στο 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ.
 
Είπε επίσης ότι η ενίσχυση θα στοιχίσει 1,4 δισ., ενώ απευθυνόμενος στους συνταξιούχους, ζήτησε να εκτιμηθεί η απόφαση πως το ποσό θα δοδεί εφάπαξ.
 
Στην παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το αποτέλεσμα της τετραήμερης Συνόδου Κορυφής είχε νικητή την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη. «Από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα. Το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί την πτώση ενός πολιτικού ταμπού και η Ελλάδα είναι από τις πιο κερδισμένες στην ΕΕ, λαμβάνοντας ένα ποσό περίπου 72 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 32 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και 40 δισεκατομμύρια ευρώ του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού», πρόσθεσε.
 
Σημειώνεται ότι στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε ισόβια σύνταξη στους άνδρες που υπερασπίστηκαν την πατρίδα, 46 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ