«Μη με αφήσεις ποτέ»: Το συγκλονιστικό βίντεο για την κακοποίηση γυναικών

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» με κεντρικό θέμα τις γυναικοκτονίες δημοσίευσε η Lacta, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην μικρή ιστορία των 3 λεπτών, που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, εμφανίζεται ένα ζευγάρι, το οποίο στις αρχές της σχέσης του περνάει πολύ χρόνο μαζί και είναι ευτυχισμένο. Ο άντρας λέει στη γυναίκα ότι κανένας δεν πρόκειται να την αγαπήσει πιο πολύ από τον ίδιο και της ζητά να μην το αφήσει ποτέ. Όλα όμως αλλάζουν όταν αρχίζουν να συζούν, καθώς ο άντρας εμφανίζει κτητική συμπεριφορά, απαγορεύει στη σύντροφό του να βγαίνει μόνη της, να μιλάει στα τηλέφωνα, να της φωνάζει και να έχει κακοποιητική συμπεριφορά. Στη συνέχεια της ζητούσε συγγνώμη και της έλεγε ότι την αγαπά.

Όπως περιγράφει η ίδια «κάθε φορά που με πλησίαζε, η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει».

Όταν η κοπέλα, εμφανώς δυστυχισμένη, του ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ βρίσκονται μέσα στο αμάξι, την πηγαίνει σε μια ερημική περιοχή, αρχίζει να τη χτυπά και τη σέρνει στο έδαφος, ενώ εκείνη εκλιπαρεί για βοήθεια. Μέχρι τη στιγμή που τη σπρώχνει σε έναν γκρεμό και πεθαίνει.

«Η πραγματική αγάπη είναι δικαίωμά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε», σημειώνεται στο βίντεο.

Μετά το τέλος της μικρής ταινίας, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις «αγαπούσαν» προσπαθώντας να αφυπνίσει τις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Τις καλεί δε να αναγνωρίσουν τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι αγάπη».

Το βίντεο καταλήγει ότι «η πραγματική αγάπη είναι δικαίωμά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε».

Στην ιστορία πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Η γραμμή SOS 15900 – βία εναντίον γυναικών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως