Μια ευεργετική ιδιότητα του ελαιόλαδου που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Μια ευεργετική ιδιότητα του ελαιόλαδου που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Το ελαιόλαδο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς οι έρευνες ανακαλύπτουν συνεχώς κι άλλες ευεργετικές ιδιότητές του.
 
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πως το ελαιόλαδο συνδέεται με την όρεξή μας για φαγητό. Η μελέτη έδειξε πως τα «φυτικά» έλαια και ειδικά το ελαιόλαδο, μπορούν να δράσουν ως ρυθμιστές στο αίσθημα της πείνας, αμέσως μετά την κατανάλωσή τους. Οι εργαστηριακές ομάδες των Πανεπιστημίων του Μονάχου και της Βιέννης μελέτησαν προσεκτικά τέσσερα διαφορετικά λίπη και έλαια: λαρδί, λίπος βουτύρου, κραμβέλαιο και ελαιόλαδο.
 
Τα αποτελέσματα που βγήκαν ύστερα από μελέτη τριών μηνών, είναι άκρως ενδιαφέροντα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα των εργαστηριακών ομάδων, έτρωγαν ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών των 500 γραμμαρίων, το οποίο εμπλουτιζόταν με τα παραπάνω έλαια ή λίπη. Σε καθημερινή βάση λοιπόν, ενέταξαν το συγκεκριμένο γεύμα στην διατροφή τους.
 
Η συνολική ημερήσια πρόσληψη της ομάδας που κατανάλωνε το ελαιόλαδο παρέμεινε η ίδια, ενώ η άλλη ομάδα λάμβανε 176 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, με τα διαφορετικά είδη του γιαουρτιού να έχουν τις ίδιες θερμίδες. Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα ήταν πως η ομάδα που έτρωγε το γιαούρτι το οποίο περιείχε αρωματικές ενώσεις του ελαιόλαδου, συνέχισε να το καταναλώνει καθημερινά, εντάσσοντας το στο διαιτολόγιο του. Η ομάδα που κατανάλωνε, από την άλλη, γιαούρτι με τα υπόλοιπα λίπη και έλαια, δεν συνέχισε να το καταναλώνει με το πέρας της έρευνας, έχοντας συγχρόνως μικρότερη συγκέντρωση της ορμόνης σεροτονίνη στο αίμα.