Μια μπάλα για όλους: Διεθνές ντοκιμαντέρ και θεατρική παράσταση σε Θεσσαλονίκη - Κύπρο

Διεθνής διαιτητής και επαγγελματίας εκπαιδευτής νέων στη μη τυπική εκπαίδευση, καθώς και προπoνητής σκάκι στη σχολή τυφλών από το 1994 μέχρι και το 2001, ο Ηλίας Μάστορας έχει αφιερώσει τη ζωή του σε έναν σκοπό Ιερό. Εμπνεύστηκε την παγκόσμια καμπάνια Μία μπάλα για όλους η οποία και γιορτάζει ήδη 3,5 χρόνια υλοποίησης.

Η καινοτόμος αυτή μπάλα σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργήθηκε από τον Ηλία Μάστορα και το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama. Είναι μια μπάλα σχεδιασμένη να είναι ελαφρύτερη από τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κουδουνάκια, ειδικά για να παίζουν και παιδιά με πρόβλημα όρασης. Πάνω από 6.000 μπάλες έχουν φτάσει σε 200 χώρες και περιοχές στις 6 ηπείρους.

Το «A Ball for All» χαρίζει μπάλες σε παιδιά από όλο τον κόσμο.  Ήδη ξεκίνησαν και τα γυρίσματα του σχετικού ντοκιμαντέρ όπως αποκάλυψε στο cityportal.gr o Ηλίας Μάστορας. Μάλιστα ετοιμάζονται  με πολλή χαρά και μεράκι και παιδικές θεατρικές παραστάσεις για την ενίσχυση του σκοπού της καμπάνιας!

Το Nτοκιμαντέρ «Μία μπάλα για όλους» σε Ελλάδα και εξωτερικό

Τον Μάιο ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Μία μπάλα για όλους». Το trailer του ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται στις γιγαντοοθόνες των γηπέδων και football fan zones στις 11 πόλεις του EURO 2020ne, καθώς 30 νέοι από το Όραμα Νέων Youthorama που μένουν στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, είναι προσκεκλημένοι της UEFA Foundation for Children να υλοποιήσουν ανοικτές βιωματικές δράσεις πριν τον αγώνα Γαλλία – Πορτογαλία στη Βουδαπέστη, 21-23/6/2021.

Τα έξοδα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus και από το Ίδρυμα  Νεολαίας ΚΑΙ Δια Βίου Μάθησης – Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ  ενώ οι πολλαπλασιαστικές δράσεις θα έχουν τεράστια απήχηση στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Ο Αγγελος Χαριστέας πρεσβευτής της καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους»

Πρεσβευτής της καμπάνιας και του νέου προωθητικού video για την UEFA είναι ο υπέροχος άνθρωπος και κάτοικος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Άγγελος Χαριστέας. Τα γυρίσματα υλοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Ο Αγγελος Χαριστέας χαιρετίζει την προσπάθεια ανθρωπιάς και την πρώτη μπάλα για τυφλά παιδιά

Το ντοκιμαντέρ θα συνεχιστεί  στη Βουδαπέστη όπου θα μοιραστούν 750 μπάλες σε όλα τα παιδιά με οπτική αναπηρία της χώρας.

Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί  στις 3/1/2022 στην Κένυα, όπου θα μοιραστούν επιτόπια από το Όραμα Νέων Youthorama άλλες 750 μπάλες σε 2 σχολεία Τυφλών κοντά στην πρωτεύουσα, όπου φοιτούν 700 τυφλοί μαθητές. Δείτε τον Διαδραστικό χάρτη με φωτογραφίες από τις 200 χώρες και περιοχές όπου μοιράστηκαν οι μπάλες

Παιδική θεατρική παράσταση «Μία μπάλα για όλους»

Στην Κύπρο θα ανέβει για πρώτη φορά η παιδική θεατρική παράσταση «Μία μπάλα για όλους» στο ανοιχτό αμφιθέατρο της Λευκωσίας που εδρεύει στη Σχολή Τυφλών, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου. Ένα υπέροχο παραμύθι εμπνευσμένο από την παγκόσμια καμπάνια Μία Μπάλα για ‘Ολους.

 Ο Μαστρο – Ηλίας ένας ιδιαίτερος ανήσυχος παππούς, κατασκευάζει την πρώτη παιδική μπάλα και για τυφλά παιδιά όταν η εγγονή του Βέρα, του εκμυστηρεύεται πως ο αγαπημένος της φίλος Λουκάς, ένα παιδί με οπτική αναπηρία, δεν μπορεί να παίξει στο σχολικό τουρνουά. Μαζί κερδίζουν τον αγώνα και αποφασίζουν να στείλουν την ξεχωριστή αυτή μπάλα και σε όλα τα παιδιά στον κόσμο που την έχουν ανάγκη! Ξεκινά λοιπόν μια περιπέτεια, στις τέσσερις γωνιές της γης. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις ηπείρους με πρωταγωνιστές τον παππού Ηλία και τη ζωντανή του Μπάλα! Μαζί ταξιδεύουν και συναντούν παιδιά με οπτική αναπηρία, στην Αφρική, στην Ινδία και στο Θιβέτ, στη Βραζιλία και στην Αργεντινή, στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, στον Βόρειο και Νότιο πόλο!

Η θεατρική παράσταση θα ανέβει και στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο 2021 στο Θέατρο Αυλαία και στα σχολεία που θα θελήσουν να τη φιλοξενήσουν.

Το όραμα είναι να κουδουνίσει η ειδική μπάλα σε κάθε σπίτι και σε κάθε σχολείο όπου φοιτά παιδί με οπτική αναπηρία σε όλο τον κόσμο…κυριολεκτικώς!

www.aballforall.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως