Μια παράξενη Άνοιξη...

Μια παράξενη Άνοιξη (μέρος 1ο)

Τη σκηνή που τα 600 κυβικά σηκώθηκαν πιο πολύ από όσο μπορούσα να συγκρατήσω σε μια αντιπυρική λωρίδα και βρέθηκα ξάπλα στα μαλακά στο χορτάρι τη θυμάμαι σαν τώρα.  Κύλισα δυο γύρες και έμεινα ακίνητος να χαζεύω -τι όμορφη λέξη!- έναν ουρανό ζωγραφισμένο πάνω στην Άνοιξη.. Από πάνω μου έκαναν γνωριμία δύο ιπτάμενα. (Ευτυχώς που δεν με είδε κανείς να σκάω χαμόγελα στα ζωύφια.)

Ξεκίνησα από τη πόλη, στα χαμένα, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, οδηγώντας αφηρημένα με τα ακουστικά στο αυτιά, βυθισμένος εκστατικά στα ακούσματα που γεμιζαν το κεφάλι μου  ¨… Estoy siempre contigo E incluso cuando estás lejos de mí Tu amor está en mi corazón Estoy siempre contigo Tú estás siempre en mi mente y en mi corazón Nunca te olvido Siempre te extraño Incluso si estoy contigo Estoy siempre…¨

Η Άνοιξη ευνοεί… Τα συναισθήματα χορεύουν ένα πριγκιπικό βαλσάκι (συνωμοτεί η φύση και η εποχή στη δίνη της, μπολιάζει τη ψυχή με νοερές αγκαλιές). Η κάθε επαφή έχει ένταση και όταν είναι και συναισθηματική -πράγμα δυσεύρετο- αναδεικνύει την ιδιαίτερη ομορφιά αυτών που ξέρουν ότι τους αγαπούν.

Ασυναίσθητα περνώντας από τη Πορτάρα δεν κατάλαβα για πότε έφτασα στην έξοδο του Επταπυργίου. Εκεί οι επιλογές λιγόστεψαν, περιφερειακή, ή γραμμή για το βουνό. Δεν χρειάστηκε να το σκεφθώ, άνοιξα το γκάζι με κατεύθυνση προς το Φιλίππειο. Η μέρα με έσπρωχνε μακριά από την άθλια πόλη.
 
Άπαξ και μπεις στο Σειχ Σου είναι δεδομένο ότι θα βρεις διαδρομές εξαιρετικές για παιχνίδια με μηχανές, αν έχεις κέφι και συνοδηγό με κατανόηση! Όσο προχωράς προς τα μέσα παλιότερα συναντούσες κάτι μυστηριώδη ζευγαράκια να ραίνουν με τις φερομόνες τους τις πευκοβελόνες. Και αν και συ «άκουγες» τα ορμέμφυτα σου, είχες τα περιθώρια να βρεις μια διακριτική γωνιά στις πλαγιές εκεί που φύονται τα πιο όμορφα κρινάκια. (ιδανικά αυτές που κοιτάζουν στη θάλασσα.), για να παίξεις το αγαπημένο παιχνίδι των ερωτευμένων.

Τελευταία σπάνια σκέφτομαι. Έχω και θεσπέσια κενά μνήμης…  τι υπέροχο όταν ενσυνείδητα ξεκολλάς από τους προσωπικούς εφιάλτες, τις δονήσεις που προκαλούν σπασμούς στο κορμί και τις σκέψεις που δημιουργούν φόβο και θλίψη.(Συνεχίζεται)

Σπύρος Σαρανταένας
ss@cityportal.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως