Άντζελα Ζούντσα

Μια Θεσσαλονικιά στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η εβδομάδα Μόδας του Παρισιού θεωρείται ένα από τα «Big 4» Fashion Events μόδας σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί με τις εκθέσεις της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Μιλάνου.
Το γεγονός συγκεντρώνει πλήθος σχεδιαστών και τους μεγαλύτερους οίκους Μόδας όπως: Christian Dior, Balenciaga, Schiaparelli, Alexander McQueen, Chanel και άλλους, αλλά και διασημοτήτων και αστέρων του Χόλιγουντ.

Το Παρίσι ήταν πάντα μία πόλη που παίρνει τη μορφή της τέχνης πολύ σοβαρά και η ιστορία της υψηλής ραπτικής του μετρά πολλά έτη, γεγονός που το κάνει αναμφισβήτητα το επίκεντρο της μόδας.

H Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ξεχωρίζει κυρίως για την θεατρικότητα και την κουλτούρα της, στοιχεία τα οποία είχαν διαμορφωθεί από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας, εδραιώθηκαν και έμειναν στον χρόνο. Τo πρακτορείο μοντέλων Top Class International με το δικό μας κορίτσι, την Άντζελα Ζούντσα απο τη Θεσσαλονίκη, μόλις 18 ετών, πρωταθλήτρια στο τένις και μοντέλο συμμετείχε στις επιδείξεις στην φαντασμαγορική “La salle Wagram” διπλά από την αψίδα του Θριάμβου.

Η Άντζελα, ήταν η μόνη Ελληνίδα που συμμετείχε στο λαμπρό γεγονός, είχε την τιμή να επιλεχτεί από 3 σχεδιαστές “prêt à porter” και να συμμετέχει στα Shows τους.
Η τελευταία βραδιά της εβδομάδας μόδας, έκλεισε με την συμμέτοχη της στο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς και ταλέντων: Miss Super Talent of the World ’23. Η ‘Αντζελα αντιπροσώπευσε την Ελλάδα κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις πρώτες φιναλίστ!

Το Miss Super Τalent of the World είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και διαφέρει αρκετά από τα παραδοσιακά καλλιστεία. Οι νικητές γίνονται για μισό χρόνο το πρόσωπο της L’Oréal, της Vogue, του Χόλιγουντ και άλλων. Γνωστά αστέρια της μόδας, βασίλισσες της ομορφιάς, ηθοποιοί, pop καλλιτέχνες, πρωταθλητές χορού και άλλοι, που συμμετείχαν σε αυτό τον διαγωνισμό, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στη μόδα και την τέχνη, ξεκίνησαν την καριέρα τους κατακτώντας έναν από τους τίτλους του. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Κάννες, Ντουμπάι, Σεούλ και στο μουσείο Ferrari στην Ιταλία.

η Άντζελα Ζούντσα και η μάνατζερ της κ. Μαρίνα Παπαδόπουλος
η Άντζελα Ζούντσα και η μάνατζερ της κ. Μαρίνα Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων Top Class International

Η Γέννηση της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού όπως τη γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησε το 1945. Ωστόσο, τα θεμέλια για τέτοιες επιδείξεις τέθηκαν από σχεδιαστές όπως ο Charles Worth (στα τέλη του 19ου αιώνα) και ο Paul Poiret (στον αρχές του 20ου αιώνα).

Η Vogue αναφέρει ότι ο Poiret συνδύασε το εμπόριο με τη συναναστροφή, διοργανώνοντας μια σειρά από γκαλά όπου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να έρθουν ντυμένοι με τα καλύτερά τους. Μέχρι τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, εμφανίστηκαν άλλοι οίκοι μόδας και αυτά τα γκαλά έγιναν μικρότερα, με τους σχεδιαστές να επικεντρώνονται στο στυλ και τη μόδα.

Το 1945, το Chambre Syndicale de la Haute Couture όρισε κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους όλοι οι οίκοι ραπτικής έπρεπε να παρουσιάζουν τουλάχιστον 35 εμφανίσεις κάθε σεζόν. Αυτό τελικά έδωσε τη θέση της στην πρώτη επίσημη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 1973. Διοργανώθηκε από τη Γαλλική Ομοσπονδία ντε λα Ραπτικής ως εκδήλωση εράνου για την ανακαίνιση του Παλατιού των Βερσαλλιών, που ήταν και η τοποθεσία της εκδήλωσης.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως