Site icon Cityportal.gr

Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια (1965)

Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια (1965)
Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια
Σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος
Παραγωγή Φίνος Φιλμ
Σενάριο Νίκος Τσιφόρος Πολύβιος Βασιλειάδης
Πρωταγωνιστές Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαίρη Αρώνη, Λίλλη Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Νίτσα Μαρούδα, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ελένη Κριτή, Μαρία Μαρτίκα, Νάσος Κεδράκας, Μπάμπης Ανθόπουλος, Γιώργος Γρηγορίου, Μιχάλης Μπαλλής, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Αρετή Ανδρέου
Μουσική Μίμης Πλέσσας
Τραγούδι Γιάννης Βογιατζής
Φωτογραφία Νίκος Καβουκίδης
Χορογραφία Γιάννης Φλερύ
Πρώτη προβολή 25 Οκτωβρίου 1965 (Ελλάδα)
Διάρκεια 101΄


Δειτε ΟΛΕΣ τις ταινίες που έχουν προγραμματίσει τα τηλεοπτικά κανάλια για την τρέχουσα ημέρα πατώντας εδώ: ► Ταινίες στην τηλεόραση (σήμερα) οι ταινίες καθημερινά συνήθως δημοσιεύονται μετά τις 13.00 το μεσημέρι

Υπόθεση Η Μίκα είναι μια νεαρή γυναίκα που ζει σε μια τρελή… οικογένεια. Η μητέρα της, η Πάστα Φλώρα, είναι αλλοπαρμένη, η μικρή της αδελφή ανεξέλεγκτη και ο σχεδόν διαζευγμένος με τη μητέρα της πατέρας, είναι καλός αλλά δειλός. Ενώ είναι αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, μια μέρα πριν το γάμο τους, πηγαίνει στη Βενετία και παντρεύεται τον Ανδρέα, ο οποίος αφού ανακαλύπτει την φύση της οικογένειας της, χωρίζει την Μίκα και αναλαμβάνει να τους λογικέψει.

 

Η ταινία αποτελεί ένα δημοφιλές έργο του παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την Μαίρη Αρώνη με τον ρόλο της ως Πάστα Φλώρα. Η ίδια θα πρωταγωνιστήσει ακόμη σε δύο ταινίες την επόμενη χρονιά: Η γυναίκα μου τρελλάθηκε και Φουσκοθαλασσιές.
 
Αποτελεί διασκευή του θεατρικού έργου των Τσιφόρου-Βασιλειάδη με τίτλο Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς.
 
Για τον ρόλο της περίφημης Πάστα Φλώρα, είχε προταθεί αρχικά η Ρένα Βλαχοπούλου, ωστόσο δε δέχτηκε να υποδυθεί την μητέρα της Καρέζη για λόγους γυναικείας φιλαρέσκειας. Τελικά, επιλέχθηκε η μοναδική Μαίρη Αρώνη, που ξεχώρισε στην καλύτερη-κατά κάποιους κριτικούς-κινηματογραφική εμφάνιση (ανάμεσα σε ελάχιστες).
 
Το φινάλε της ταινίας, γυρισμένο σε μια χάρτινη Βενετία, περιείχε ένα μουσικοχορευτικό νούμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γιάννης Βογιατζής τραγούδησε στα ιταλικά το τραγούδι Η πρώτη μας νύχτα, που ακούστηκε στα ελληνικά από τον Λάκη Παυλίδη στο μιούζικαλ του 1962 Μερικοί το προτιμούν κρύο…, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
 
Κατά τη διάρκεια μιας σκηνής, το γύρισμα διακόπτηκε και η Μαίρη Αρώνη αποχώρησε από το πλατό απειλώντας πως δεν θα ξαναγυρίσει. Ο λόγος ήταν ένα δυνατό χαστούκι που της είχε δώσει, για τις ανάγκες της ταινίας, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Ο παραγωγός της ταινίας Φιλοποίμην Φίνος, της έστειλε στο σπίτι της λουλούδια ώστε να τη συγχωρέσουν και να την πείσουν να επανέλθει στα γυρίσματα. Μάλιστα, ο ίδιος ο Παπαγιαννόπουλος είχε παραδεχτεί πως πολλές φορές τα χαστούκια που έδινε στις ταινίες, ήταν πέρα για πέρα αληθινά.
Exit mobile version