{ Εκδηλώσεις }

Μια υπέροχη παιδική ταινία ενώνει τα Φεστιβάλ: When Hitler Stole Pink Rabbit


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

Μια υπέροχη παιδική ταινία ενώνει τα Φεστιβάλ: When Hitler Stole Pink Rabbit
Δωρεάν

Χώρος:
Διεύθυνση: ,
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 0.00

Πότε: 07/11/2020 - 15/11/2020
Ημέρες & Ώρες
Σάββατο: 10:00
Κυριακή: 10:00

www.filmfestival.gr

Η ταινία When Hitler Stole Pink Rabbit θα προβληθεί online τα Σαββατοκύριακα 7 – 8 και 14 – 15 Νοεμβρίου, μέσω της ιστοσελίδας www.filmfestival.gr

Μια συγκλονιστική παιδική ταινία «φωτίζει» τις παράξενες μέρες που ζούμε. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το Cinedoc Kids ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία ξεχωριστή προβολή για όλη την οικογένεια.

Θέλοντας να υπογραμμίσουμε  την ανάγκη για αλληλεγγύη και κοινές δράσεις, προβάλλουμε την σπουδαία αντιφασιστική ταινία When Hitler Stole Pink Rabbit της Καρολίνε Λινκ. Στη μάχη κατά του φασισμού και του ρατσισμού, ο Κινηματογράφος αποτελεί σημαντικό όπλο για την ευαισθητοποίηση των θεατών του αύριο.

Φανταστείτε πως η πόλη σας αρχίζει να αλλάζει. Φανταστείτε πως, δίχως να το αντιλαμβάνεστε, γίνεται σιγά σιγά επικίνδυνο για κάποιους να ζουν στην χώρα τους. Αυτό συνέβη στην 9χρονη Άννα το 1933. Η Άννα δεν γνωρίζει ποιος ακριβώς είναι ο Χίτλερ. Όταν όμως ο πατέρας της βρεθεί αγνοούμενος, συνειδητοποιεί πως αυτή η απειλητική φιγούρα στις αφίσες πρόκειται να αλλάξει το τοπίο ολόκληρης της Ευρώπης, ξεκινώντας από τον δικό της μικρόκοσμο. Από δω και στο εξής, η Άννα γίνεται μία πρόσφυγας. Δεν μιλάει τη γλώσσα, δε γνωρίζει τα ήθη και τα έθιμα στις χώρες όπου θα βρεθεί, ενώ έχει  αφήσει πίσω τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και το αγαπημένο της αρκουδάκι.

61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ || 5- 15/11/2020
When Hitler Stole Pink Rabbit
Μια υπέροχη παιδική ταινία ενώνει τα Φεστιβάλ

Η ταινία θα προβληθεί online στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσω της ιστοσελίδας www.filmfestival.gr τα Σαββατοκύριακα 7 – 8 και 14 – 15 Νοεμβρίου, για περιορισμένο αριθμό προβολών.

Ταινίες για παιδιά online στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Επίσης, η ταινία συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους και θα προβληθεί τόσο στην αίθουσα (Πύργος Ηλείας), όσο και online στην ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ www.olympiafestival.gr για περιορισμένο αριθμό προβολών τις ημέρες του φεστιβάλ (28/11-05/12/2020).

Τέλος, θα προβληθεί online στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας μέσω της ιστοσελίδας www.athicff.com σε συνεργασία με το Cinedoc Kids, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, για περιορισμένο αριθμό προβολών.

Ευχαριστούμε τη Nova για την παραχώρηση της ταινίας.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ