Μυτακίδης

Μιχάλης Μυτακίδης: «Τους έντεχνους τους φτύνω όλους στα μούτρα, δεν θέλω να δω κανέναν τους»

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2night Show», ο Μιχάλης Μυτακίδης  αναφέρθηκε στον χώρο της έντεχνης μουσικής, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν αυτή τη σκηνή.

«Τα παιδιά πέφτουν στο overload της εποχής τους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε να έχουν επιλογές. Ένα παιδί μπορεί να κασταστραφεί, αν δεν έχει επιλογή. Αν η τραπ είναι επιλογή του κόσμου, είναι σεβαστό. Το κακοφορμισμένο ροκ που το βάζεις; Το έντεχνο θεωρώ ότι είναι όμως, πολύ πιο υποκριτικό από αυτά τα παιδιά. Τους έχω γνωρίσει όλους, τους φτύνω στα μούτρα όλους, δεν θέλω να δω κανέναν τους», είπε.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα μουσικά ερεθίσματα που είχε από μικρός και τόνισε τη διαφορά τους με την έντεχνη μουσική. «Είμαι ένα παιδί μεγαλωμένο με συνθέτες. Παίρναμε έναν δίσκο και έλεγε “συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος” κι από κάτω με μικρά γράμματα “Γιώργος Νταλάρας”. Το μέγεθος ήταν ο συνθέτης κι ο στιχουργός. Το έντεχνο τι έκανε; Ήρθε με φόρα, γεμάτο ατάλαντους τύπους και μουσικά και στιχουργικά και ερμηνευτικά. Καμιά φορά, αυτοί που είναι στα μαγαζιά της παραλίας είναι performer. Ο Μαζωνάκης για παράδειγμα, performer είναι», ανέρεφε.

«Με αυτούς έχω ένα ανοιχτό μέτωπο, έκαναν πολύ κακό στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Τους τη χρωστάω και θα με βρίσκουν πάντα απέναντι και πιστεύω πως στην πορεία, θα γίνουν έτσι κι αυτοί. Όσοι ήταν μπροστάρηδες να καλύψουν τον διαχωρισμό του κόσμου, δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ. Το κάνανε σημαία τους. Αυτό που λέω μου κάνει εμπορικά πολύ μεγάλη ζημιά», συμπλήρωσε.

Κατά τη δική του άποψη, η μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η Γιώτα Γιάννα.

«Σαν ερμηνεύτρια είναι η καλύτερη. Τέτοια ψυχή δεν έχω δει σε κανέναν από αυτούς κι είναι ένα ανθρωπάκι τόσο δα. Τιμώ τους συνθέτες μας, τους στιχουργούς μας και τους ποιητές μας. Από εκεί τι να τιμήσω; Την εμμονή τους να βγάλουν χρήματα και το ότι δεν αφήνουν χώρο σε κανέναν; Θα γίνω πολύ κακός», τόνισε ο Μιχάλης Μυτακίδης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως