Micropigmentation: Ιατρικό τατουάζ

MicroPigmentation

Αποκατάστασης της αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής και του χρώματος της θηλής.

H μέθοδος του Scalp MicroPigmentation είναι μια καινοτόμος μη επεμβατική μέθοδος προσομοίωσης φυσικών τριχών του τριχωτού της κεφαλής. Αποτελεί τη νέα εναλλακτική μέθοδο στην μόνιμη αντιμετώπιση της αραίωσης ή της πλήρης πτώσης των τριχών.

Για το scalp micropigmentation χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές ειδικές ακίδες μιας χρήσης προκειμένου να δημιουργηθούν χιλιάδες μικρές χρωματικές τριχοκουκίδες ή και τριχογραμμές ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα μαλλιά ή στο τελείως φαλακρό δέρμα.

Στόχος της μεθόδου αποτελεί η πιστή προσομοίωση φυσικών θηλάκων αντιστοίχου χρώματος με τα υπάρχοντα, η οποία θα ενισχύσει την εμφάνιση του τριχωτού της κεφαλής ως προς την πυκνότητα των τριχών ή θα δημιουργήσει την εικόνα ενός φρεσκοξυρισμένου τριχωτού.

MicroPigmentation 

Scalp Micropigmentation: Τρόπος Εφαρμογής

Η τεχνική του Micropigmentation είναι μια ιατρική πράξη. Εφαρμόζεται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο στην τεχνική του micropigmentation Δερματολόγο, στο χώρο του ιατρείου σε συνθήκες αποστείρωσης.

Χρησιμοποιούνται μικρές ποσότητες χρωστικής ουσίας, 100% οργανικής και αντιαλλεργικής, ιατρικά πιστοποιημένης για χρήση σε ανθρώπινο σώμα. Οι συγκεκριμένες χρωστικές είναι εξειδικευμένες ώστε με την πάροδο του χρόνου να μην θολώνουν, να μην χάνουν το χρώμα τους και να μην διασπείρονται μέσα στο δέρμα.

Οι αποστειρωμένες βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μονές, έχουν λεπτές άκρες και όχι στρογγυλές, ώστε να πετύχουμε την δημιουργία κουκίδων και όχι την εμφάνιση ενιαίας επιφάνειας χρώματος.

Η εφαρμογή γίνεται σε μικρό βάθος με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην θεωρεί την χρωστική ξένο σώμα και να μην προσπαθεί να την αποβάλει.

MicroPigmentation

Η τεχνική του scalp micropigmentation είναι απόλυτα διαφορετική από την τεχνική του τατουάζ. Το τατουάζ εφαρμόζεται σε μη ιατρικούς χώρους, χρησιμοποιεί διαφορετικές χρωστικές, άλλες βελόνες και διαφορετικό βάθος εφαρμογής. Τέλος το τατουάζ δίνει την εικόνα ενιαίας επιφάνειας (ζωγραφική) ενώ το scalp micropigmentation δίνει την εικόνα τρισδιάστατης τριχοφυΐας.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί ανάλογα με την έκταση του προβλήματος  από λίγα λεπτά της ώρας έως 2 ώρες. Το χρώμα επιλέγεται ανάλογα με τον χρωματικό τόνο των φυσικών μαλλιών.

Για την τελειοποίηση της εικόνας του τριχωτού της κεφαλής απαιτούνται δύο με τρεις συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία εφαρμόζονται αραιά οι κουκκίδες, ενώ στην δεύτερη πυκνώνουν και παίρνουν την τρισδιάστατη μορφή τους. Στην τρίτη συνεδρία τελειοποιούμε το αποτέλεσμα.

MicroPigmentation 

Scalp Micropigmentation: Ενδείξεις εφαρμογής

  • Αραίωση τριχών στο τριχωτό της κεφαλής στον άντρα και στη γυναίκα

Κατά την εφαρμογή του micropigmentation εστιάζουμε στις πιο αραιές ή κενές θέσεις ώστε το τριχωτό να φαίνεται πιο γεμάτο και να πετύχουμε μια  ομοιόμορφη εικόνα.

  • Έλλειψη τριχών

Η κενή περιοχή καλύπτεται πλήρως με μικρές τρισδιάστατες κουκίδες και αποκτά την εμφάνιση πρόσφατα ξυρισμένης περιοχής (shaved look).

  • Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Συμπληρωματικά με την εμφύτευση μαλλιών εφαρμόζεται το micropigmentation για βελτίωση του αποτελέσματος. Επίσης σε περιπτώσεις που η αραίωση είναι τόσο μεγάλη και δεν υπάρχει δότρια περιοχή για την μεταμόσχευση, η εφαρμογή του micropigmentation είναι ιδανική λύση.

Το κόστος είναι μικρότερο της εμφύτευσης με μηδενικό χρόνο ανάρρωσης.

  • Πύκνωση φρυδιών

  • Κάλυψη ουλών

Το micropigmentation καλύπτει ουλές που έχουν δημιουργηθεί από τραύμα ή παθήσεις του δέρματος.

Σε ασθενείς που πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία καλύπτουμε τα σημεία που υπάρχουν κενά καθώς και όλη την επιφάνεια του τριχωτού αν υπάρχει εκτεταμένη αραίωση.

MicroPigmentation

Micropigmentation για αποκατάσταση θηλής

Με τη τεχνική αυτή αναδημιουργούμε, με μόνιμο αποτέλεσμα, το χρώμα της θηλής και της θηλαίας άλω σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή καθώς και για αισθητικούς λόγους. Η τεχνική αυτή είναι απόλυτα ασφαλής για τους ογκολογικούς ασθενείς. Με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας η διαδικασία γίνεται σχεδόν ανώδυνη.

MicroPigmentation

Συμπερασματικά

Η τεχνική του micropigmentation έχει πρόσφατα αλματώδη εξέλιξη. Η ιατρική αυτή μέθοδος απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση, ορθή αισθητική και δεξιοτεχνία του Δερματολόγου, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η τεχνική αυτή δεν επηρεάζει σε τίποτα τις ήδη υπάρχουσες τρίχες ή την επανέκφυσή τους μετά από κατάλληλη θεραπεία.

 

MicroPigmentation

 

Kείμενο
Σταματοπούλου Πηνελόπη

www.myskin.gr

 

 


Διαβάστε επίσης: Τριχόπτωση στις νέες γυναίκες: Ένα πρόβλημα της εποχής μας

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως