Μίδα - H γατούλα με τα τέσσερα αυτάκια που κλέβει καρδιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μίδα γεννήθηκε με δύο σετ αυτιά και ένα ελαττωματικό σαγόνι λόγω γενετικής μετάλλαξης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη γάτα από το να γίνει ”σελέμπριτι” του Διαδικτύου με περισσότερους από 73.000 ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα.

Το νεαρό αιλουροειδές γεννήθηκε σε μια αυλή στην Άγκυρα μαζί με πέντε αδέρφια και αργότερα υιοθετήθηκε από την Canis Dosemeci και την οικογένειά της.

«Λάτρεψα τη Μίδα με την πρώτη ματιά και ήθελα να την πάρω. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να αγοράσουμε μια γάτα, απλώς θέλαμε να σώσουμε μια γάτα από το δρόμο και θέλαμε να την υιοθετήσουμε», είπε η οικογένεια.

Το όνομα της γάτας είναι εμπνευμένο από τον Μίδα, τον μυθολογικό βασιλιά της Φρυγίας.

Να γιατί –  Κάποτε, ο Πάνας είχε το θράσος να συγκρίνει τον εαυτό του σε μουσική ικανότητα με τον Απόλλωνα κι έτσι αποφάσισαν να αναμετρηθούν. Κριτής μπήκε ο Τμώλος και στην αναμέτρηση έτυχε να είναι παρών και ο Μίδας. Ο Πάνας έπαιξε μουσική με τον αυλό του και ο Απόλλων με τη λύρα του. Ο Τμώλος μεμιάς έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα, αλλά ο Μίδας δε συμφώνησε κι έτσι ο Απόλλων του «χάρισε» ένα καινούριο ζευγάρι από αυτιά γαϊδάρου για να ακούει καλύτερα την επόμενη φορά.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως