Μικρασίας Έξοδος | Βαφοπούλειο

Παρουσίαση του μουσικού έργου του Σαράντη Κασσάρα με τίτλο «Μικρασίας Έξοδος» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:00, στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Το έργο του συνθέτη είναι βασισμένο στο βιβλίο «Προσφυγιά Αρμονίας Κατάλυση» της Ευαγγελίας Πεχλιβανίδου, το οποίο περιγράφει τον διωγμό και ξεριζωμό του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες τους.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο έργο του συνθέτη μιλούν για την αναπόληση της ωραίας ζωής, που έμεινε πίσω γεμάτη με χαρές, λύπες και καθημερινά γεγονότα, περιγράφουν γεγονότα από το διωγμό των Ελλήνων και τη διασπορά τους στην ελληνική επικράτεια, υπενθυμίζουν όλα όσα χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των προσφύγων, τους παραινούν να κρατήσουν τη μνήμη ζωντανή και τονίζουν ότι ”όσο κι αν το ποτάμι το γύρισαν η κοίτη μας έμεινε εκεί ” και τα χώματα αυτά είναι κομμάτι της Ιστορίας μας, παραμένοντας για πάντα αλησμόνητα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του επετειακού έτους «1922-2022 Μικρασία – 100 χρόνια Μνήμης».

Τραγουδούν: Μαρία Φωτίου
Κατερίνα Τσακαλίδου
Χρήστος Βερνάρδος
Χρήστος Μπαρτζόπουλος
Φιλική συμμετοχή:
Απόστολος Σωτηρούδης

Παίζουν οι μουσικοί:
Χρήστος Βερνάρδος Κιθάρα
Λέανδρος Μεγακλής Βιολί
Χρήστος Μπαρτζόπουλος Κανονάκι

 

► Info

«Μικρασίας Έξοδος»
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 20:00
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.