Μικροί μάγειρες και εξερευνητές στο Ολυμπιακό Μουσείο

Ανοίγουν και πάλι οι πύλες του Ολυμπιακού Μουσείου.Για 17η συνεχή χρονιά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων υποδέχεται τους μικρούς του φίλους για αξέχαστα πρωινά Σαββάτου με νέες απολαυστικές εκπαιδευτικές συναντήσεις.Οι συναντήσεις που οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο στη νέα αυτή εποχή μετά τα μέτρα της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού περιλαμβάνουν: διαδραστικά παιχνίδια και προγράμματα βιωματικής μάθησης. Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους, να μάθουν διασκεδάζοντας και να αναπτυχθούν ολόπλευρα.

Εργαστήριο «Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής»

Η φιλόξενη, καθαρή και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου είναι έτοιμη για το  “Εργαστήριο Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής”. Ο έμπειρος σεφ-παιδαγωγός και οι μικροί μας μάγειρες φορούν και πάλι τις ποδιές τους και ετοιμάζονται για δημιουργικές και υγιεινές μαγειρικές περιπέτειες. Με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων εκπαιδευτών, τα παιδιά ανακαλύπτουν μοναδικές συνταγές, ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής, διερευνούν τη σχέση της διατροφής με τον πολιτισμό και τις κλιματικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζουν να φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές. Σε κάθε μαγειρική συνάντηση τα παιδιά επισκέπτονται μια διαφορετική πόλη και κατανοούν πως η παραδοσιακή ελληνική διατροφή οδηγεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, μαθαίνουν πως οι διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στους στόχους της αειφορίας.

Εργαστήριο «Μικροί Εξερευνητές εν Δράσει»

Οι μικροί μας εξερευνητές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακαλύψεων και δράσης. Με βασική αρχή τη βιωματική μάθηση και τη χαρά της ανακάλυψης της γνώσης, τα παιδιά κατακτούν τον κόσμο του πολιτισμού, της άθλησης, της τεχνολογίας και της τέχνης. Σε κάθε συνάντηση, τα εκθέματα του Μουσείου και η Ολυμπιακή Ιστορία αποτελούν το έναυσμα για να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια εξερεύνησης, σε διαφορετικούς τομείς της γνώσης και της δημιουργίας. Αθλητικές δοκιμασίες, εικαστικές κατασκευές, πειράματα, δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαιδευτικά παιχνίδια εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και συνθέτουν ένα πολυδιάστατο και διαθεματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών συναντήσεων.

► Info

Ολυμπιακό Μουσείο, 3ης Σεπτεμβρίου & Αγ.Δημητρίου, Θεσσαλονίκη
Εργαστήριο «Μικροί Εξερευνητές εν Δράσει»:
Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10:30-12:30
Εργαστήριο «Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής»:
Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10:00-12:00
Έναρξη: Σάββατο 9 Οκτωβρίου
Διάρκεια εκπαιδευτικών εργαστηρίων Α’ κύκλου: 12 εβδομάδες
Πληροφορίες – Εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ολυμπιακού Μουσείου Τ. 2310968531 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: edu1@olympicmuseum.org.gr
Στους χώρους του Μουσείου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας κοινού. Η είσοδος στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποιείται με ασφάλεια, χάρη στην Πύλη θερμομέτρησης

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως