28.8 C
Thessaloniki
29.1 C
Athens

Μικροβιολογικό Εργαστήριο Δρ. Ευάγγελου Δουδουλή

Προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του ασθενή

Η αξιοπιστία, ο σύγχρονος εξοπλισμός, η άμεση εξυπηρέτηση, η παροχή όλου του φάσματος των εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά και η εύκολη πρόσβαση είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Δρ. Ευάγγελου Δουδουλή έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Τα εργαστήρια του χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας πρωτοποριακό εξοπλισμό και ετοιμάζουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, με δυνατότητα αποστολής τους και μέσω email. Μάλιστα, τα αποτελέσματα υποβάλλονται σε συνεχείς εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους για όλες τις εξετάσεις.

Δουδουλή

 

Τμήματα και υπηρεσίες

Τα τμήματα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και οι εξετάσεις που διενεργούν έχουν ως εξής:

  • Αιματολογικό τμήμα: Εκτελεί όλες τις αιματολογικές εξετάσεις, καθώς και ηλεκτροφορήσεις, αλλά και πλήρη έλεγχο αιμόστασης και θρομβοφιλίας.
  • Μικροβιολογικό τμήμα: Διενεργεί καλλιέργειες για την ανεύρεση και απομόνωση παθογόνων αερόβιων και αναερόβιων βακτηριδίων και μυκήτων από δείγματα ασθενών.
  • Μη παρεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (NIPT): Το NIPT test αναλύει με επιτυχία το ελεύθερο κυκλοφορούν εμβρυϊκό DNA που απελευθερώνεται από τον πλακούντα στο κυκλοφοριακό σύστημα της μητέρας.
  • Ορμονολογικό τμήμα: Το εν λόγω τμήμα έχει τη δυνατότητα ορμονικού ελέγχου θυρεοειδούς, καθώς και άλλων παραμέτρων, όπως είναι οι νεοπλασματικοί δείκτες κ.α.
  • Βιοχημικό τμήμα: Πραγματοποιεί βιοχημικές εξετάσεις αίματος ρουτίνας για τον λειτουργικό έλεγχο καρδιακού, νεφρικού, γαστρεντερολογικού συστήματος, κ.α

Δουδουλή

 

  • Πήξη-αιμόσταση: Πρόκειται για εξειδικευμένες εξετάσεις στο πλαίσιο του ευρύτερου θρομβοφιλικού ελέγχου ασθενών και των μοριακών εξετάσεων (PCR).
  • Λιπαιμικό προφίλ: Με το λιπιδαιμικό προφίλ γίνεται εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου λόγω αθηρωμάτωσης.
  • Καρκινικοί δείκτες: Οι καρκινικοί δείκτες είναι μόρια που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ιστούς και βιολογικά υγρά ασθενών με νεοπλασματική νόσο.
  • Test Covid-19 real time (PCR) & Rapid test: Πρόκειται για τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2 με τη μέθοδο Real Time – PCR. Ο ενδεδειγμένος δειγματολογικός έλεγχος είναι είτε από το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα (πτύελα) είτε από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα (ρινοφαρυγγικό επίχρισμα).

 

Δουδουλή

 

Επίσης, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Δρ. Ευάγγελου Δουδουλή παρέχει την υπηρεσία αιμοληψίας κατ’ οίκον προς αποφυγή των μετακινήσεων, δυνατότητα ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως όσον αφορά παιδιά που φορτίζονται συναισθηματικά στον χώρο ενός ιατρείου. Η αιμοληψία κατ’ οίκον γίνεται για παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με μόνιμα ή προσωρινά κινητικά προβλήματα και εργαζομένους, ενώ παρέχεται και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εμποδίζει τον ασθενή να επισκεφθεί το ιατρείο.

 

Δουδουλή

Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γεγονός που το καθιστά εύκολα προσβάσιμο.

Δουδουλή

Ο ιατρός μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος, Δρ. Ευάγγελος Δουδουλής, σπούδασε στην Μπολόνια της Ιταλίας και έκανε το αγροτικό του στο ΠΙ Λιβαδίου Ελασσόνας και στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ολοκληρώνοντάς το στον Σταυρό Χαλκιδικής και στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου. Έκανε ένα χρόνο ειδικότητα στο ΓΝΘ Αφροδισίων κ Δερματικών νόσων και την ολοκλήρωσε στο ΓΝΘ Άγιος Δημήτριος.

www.doudoulismicrob.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Αιτία, συμπτώματα και θεραπεία

 

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
29.2 ° C
31.4 °
26.9 °
32 %
0.9kmh
0 %
Σα
29 °
Κυ
29 °
Δε
30 °
Τρ
26 °
Τε
19 °