Μίνα Γκάγκα: Κανένας ασθενής δεν έχει μείνει αβοήθητος

Μίνα Γκάγκα: Κανένας ασθενής δεν έχει μείνει αβοήθητος

Τη σημαντική πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Αθήνας, επιβεβαίωσε μιλώντας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μιλώντας με συναδέλφους της από περιοχές με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο μετέφερε την οριακή κατάσταση που αντιμετωπίζουν. «Όταν κατακλυζόμαστε από περιστατικά, δεν μπορείς να κάνεις την ίδια ήρεμη αντιμετώπιση. Αν ξαφνικά, από 8-10 περιστατικά καθημερινά, αντιμετωπίζεις 110», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε όμως, ότι κανένας ασθενής δεν έχει μείνει αβοήθητος.

Μιλώντας για τους ασθενείς που μεταφέρονται στο νοσοκομείο με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, η κ. Γκάγκα διεμήνυσε, ότι είναι σημαντικό όσοι μένουν σπίτι να μιλούν συχνά με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν, «είναι σημαντικό να υπάρχει άμεση επαφή με τον γιατρό».

Όπως είπε, ο οικογενειακός γιατρός μπορεί να κάνει μια συνεννόηση με τους ειδικευμένους, ενώ έχουν ξεκινήσει με το κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για μια εκστρατεία συνδεσης των γιατρών και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για να εχουν μια καλύτερη επικοινωνία και εποπτεία για τα περιστατικά.

Παράλληλα, όπως είπε συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, φέτος, λόγω των μέτρων τα περιστατικά της κοινής γρίπης είναι μειωμένα. Η προφύλαξη που γίνεται φέτος, βοηθάει αρκετά στο να προφυλάσσονται οι άνθρωποι.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως