«Μινιόν» ή όπως λέμε «μικρό», στα γαλλικά. Έτσι ξεκίνησε το «Μινιόν Καφενείο», Μεζεδοπωλείο πλέον, το 2012 στην Πλατεία Ιωάννου Δέλλιου 8, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως κατεβαίνει κανείς από την Εθνικής Αμύνης.
Παρόλο που πλέον έχει… μεγαλώσει παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του, που θέλει τους μεζέδες σε μικρά, περιποιημένα πιάτα, πάντα με μία νότα πιο μερακλίδικη κι εκλεπτυσμένη.
Tο «Μινιόν» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της πόλης, τόσο για το νεανικό κοινό, όσο και για τις μεγαλύτερες ηλικίες, που «παντρεύονται» αρμονικά στον όμορφο χώρο του και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στην πλατεία Iωάννου Δέλλιου, ιδανικό σημείο για να αποδράσει κάποιος και να απολαύσει μεζέδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η διακόσμησή του σε μεταφέρει σε μια άλλη, πιο παλιά, ρετρό εποχή, με ζεστό κλίμα και φιλικό περιβάλλον.
Θαλασσινά, κρεατικά κι άλλοι μεζέδες
Στο «Μινιόν» αναδεικνύονται καθημερινά, όλη η γκάμα και η ποικιλία σε μεζέδες μεσογειακής κουζίνας, με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες. Θαλασσινά, κρεατικά, πιτάκια, ορεκτικά κι άλλα πιάτα, σου σερβίρονται με μεράκι και φροντίδα.
Χταπόδι με φάβα ανάμεσα στα θαλασσινά, αλλά και καλαμάρι σε διάφορες εκδοχές – γεμιστό ή τηγανητό «Του Ψαρά» – μπρουσκέτες γάβρου, γαρίδες σχάρας και – το καλοκαίρι – μύδια αχνιστά, είναι μερικές από τις πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις σε θαλασσινά και ψάρια, φτιαγμένα με συνταγές που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον.
Στα κρεατικά αξίζει να δοκιμάσεις το «ελληνικό» λαχματζούν – συνταγή από την Ανατολή που έγινε ελληνική – και τα «κεφτεδάκια της πεθεράς», μπριζολάκια λαιμού μαριναρισμένα με πετιμέζι και φρέσκα βότανα, καθώς και κάποια ιδιαίτερα λουκάνικα.
Στα ορεκτικά, μέσα από μία μεγάλη γκάμα από επιλεγμένες ιδιαίτερες προτάσεις, οι καραμελωμένες πατάτες, το αλμυρό κανταϊφι με φέτα και η μελιτζάνα στη θράκα, με καπνιστή πανσέτα, τομάτα, φέτα, φρέσκο κρεμμύδι και λάδι βοτάνων, είναι κάποιες από τις εξαιρετικές επιλογές.
Στην κάβα τσίπουρα εμφιαλωμένα και χύμα, ταιριάζουν απόλυτα με κάθε επιλογή από το μενού. Θα βρεις επίσης ρακή από την Κρήτη και χύμα κρασί, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Συνδύασέ τα το μεσημέρι με θαλασσινά και το βραδάκι με ποικιλία σε μεζέδες, συνοδείας καλής ελληνικής μουσικής, που περιλαμβάνει από παλιά, αγαπημένα ρεμπέτικα, μέχρι έντεχνες επιλογές..
Καφές στη χόβολη, όπως δεν έχεις ξαναπιεί
Ένα από τα καλύτερα που μπορείς να βρεις εδώ, είναι η μεγάλη ποικιλία σε ελληνικό καφέ, φτιαγμένο παραδοσιακά, αποκλειστικά στη χόβολη, κάθε πρωί.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ δεν υπάρχει μόνο η κλασσική επιλογή, αλλά θα βρεις αυθεντικό καφέ ελληνικό ξανθό, σκούρο ή αρωματικό και σε διάφορες γεύσεις, όπως μαστίχα, κάρδαμο, φουντούκι, κ.ά.
Αν δεν είσαι λάτρης του ελληνικού μπορείς, φυσικά, να επιλέξεις οποιονδήποτε άλλο καφέ της αρεσκείας σου, παρόλα αυτά το «Μινιόν Καφενείο» παραμένει ένα από τα καλύτερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσεις τον ελληνικό καφέ, όπως φτιάχνεται παραδοσιακά.
Είναι από τους ξεχωριστούς και φιλόξενους χώρους στην πόλη, που ενδείκνυνται για το τρίπτυχο της παρεϊστικης ατμόσφαιρας, της φιλικής εξυπηρέτησης και της πιο εξελιγμένης κουζίνας.
Διεύθυνση: Ιωάννου Δέλλιου 8
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 051051
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 09.30 – 02.00
(η κουζίνα είναι ανοιχτή 12.30 – 24.30)
Διαβάστε επίσης: Εστιατόριο – Εκλεκτή Κουζίνα «Το Τουρλού» στην Τούμπα
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως