Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει με σφοδρότητα την Εύβοια, με πλημμυρισμένα χωριά, κατολισθήσεις και χείμαρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στις Ροβιές, κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στη Λίμνη. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς Προκόπι και Μαντούδι. Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Κακοκαιρία Elias: 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, πτώση βράχων Με εντολή της ΕΛΑΣ απαγορεύτηκε νωρίτερα η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων@pyrosvestiki
— 112 Greece (@112Greece) September 27, 2023
Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία – Σε επιφυλακή οι αρχές
Τεράστιοι όγκοι ορμητικών νερών κατέκλυσαν με μανία τις Ροβιές απειλώντας σπίτια και περιουσίες. Τα 3 ποτάμια που περνούν μέσα από το χωριό υπερχείλισαν. «Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί. Από τότε που κάηκε το δάσος είναι η δεύτερη φορά που την παθαίνουμε» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Σπίτια πλημμύρισαν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους.
Λασπόνερα μαζί με κορμούς δέντρων και άλλα φερτά υλικά παρέσυραν αυτοκίνητα ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε υποδομές, δρόμοι κόπηκαν στα δυο. «Έπεσαν 235 χιλιοστά βροχής μέσα σε 6 ώρες, οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες είμαστε όλη νύχτα μέσα στους δρόμους και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου- Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.
Οι ποσότητες νερού που έπεσαν στο Μαντούδι είναι πρωτόγνωρες. Σε κατάσταση συναγερμού και η Λίμνη Ευβοίας. Δρόμοι καταστράφηκαν και μετατράπηκαν σε χειμάρρους ενώ ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά και έχει καταλήξει στην θάλασσα άλλαξε το χρώμα του νερού.
Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας και εθελοντές επιχειρούν από το πρωί στο βόρειο τμήμα του νησιού ενώ όπου έχει χρειαστεί, μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένα σπίτια σε ασφαλή σημεία.
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως