Μήπως η ταινία "Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα" κρύβει μία πραγματική ιστορία;

Μήπως η ταινία “Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα (1994)” με τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ κρύβει πίσω της μία πραγματική ιστορία;

Εάν υπήρχαν βαμπίρ στη σύγχρονη εποχή μας, θα ήταν εύκολο να τα φανταστούμε στη Νέα Ορλεάνη, να σέρνονται στις σκιές των κρύπτων στο νεκροταφείο του Σαιντ Λούις ή να τρομάζουν τα θύματα τους στα  σοκάκια της Γαλλικής Συνοικίας. Στην Crescent City, η ομορφιά και το σκοτάδι συμβαδίζουν και η ιστορία προχωρά για να γίνει γνωστή σήμερα.

Οι αρχαίοι θρύλοι αυτών των αθάνατων πλασμάτων έφτασαν στην Αμερική μαζί με τους μετανάστες και προσαρμόστηκαν στη νέα τους γη. Ένας από τους πιο ανθεκτικούς θρύλους των βαμπίρ της Νέας Ορλεάνης έχει τις ρίζες του στην παλιά ευρωπαϊκή λαογραφία.

Σύμφωνα με τις ιστορίες, κάποτε στις αρχές του 1900 ένας μυστηριώδης άντρας έφτασε στη Νέα Ορλεάνη με το όνομα Jacque St. Germain. Όμορφος, κομψός, πλούσιος, διασκεδαστικός, υπερβολικός, μυστηριώδης και λίγο περίεργος, η φήμη του προηγήθηκε και σύντομα έγινε διάσημος στην κοινωνία της Νέας Ορλεάνης.

( To σπίτι του Germain στη Νέα Ορλεάνη)

Ο εκκεντρικός Jacque St. Germain

Ο εκκεντρικός Jacque St. Germain λέγεται ότι είχε παραμείνει στο σπίτι που βρίσκεται στην οδό 1039 Royal Street. Ο Germain πάντα κυκλοφορούσε στη Γαλλική Συνοικία, ή κλαμπ σε κομψά τοπία αργά το βράδυ, έχοντας δίπλα του  μια όμορφη γυναίκα.

Ήταν ευχαριστημένος που διοργάνωνε περίτεχνα δείπνα για τους high society της πόλης. Τα πάρτυ του ήταν διάσημα λόγω της πλούσιας κουζίνας, του εκλεκτού κρασιού και της διασκέδασης. Το πιο απόλαυστικό σημείο, ωστόσο, ήταν οι ιστορίες του. Ο Germain γοητεύει τους καλεσμένους του με ιστορίες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αφρικής, ακόμη και της Αιγύπτου.

Οι επισκέπτες του ήταν λίγο μπερδεμένοι, καθώς μιλούσε για γεγονότα εκατοντάδες χρόνια στο παρελθόν με τόσο ακριβή λεπτομέρεια σαν να είχε συμμετάσχει ο ίδιος. Πολλοί επισκέπτες έδωσαν μικρή αξία στην αλήθεια των παραμυθιών του, απλώς αγκαλιάζοντας τα για την ψυχαγωγική τους αξία.

(Comte St. Germain)

Λίγο μετά την άφιξή του στη Νέα Ορλεάνη, ο Germain ισχυρίστηκε ότι ήταν άμεσος απόγονος του Comte de St. Germain, στενός φίλος και υπηρέτης του βασιλιά Λουδοβίκου του XV τον 18ο αιώνα. Ο ισχυρισμός του προκάλεσε σκεπτικισμό, αλλά η ομοιότητά του με τον Comte ήταν παράξενη. Οι προσκεκλημένοι με ανοιχτά μάτια σημείωσαν ότι τα πορτρέτα δεν απεικόνιζαν ποτέ τον Comte μεγαλύτερο από σαράντα, την ίδια ηλικία που εμφανίστηκε ο Jacque St. Germain από τότε που έφτασε στη Νέα Ορλεάνη.

H μαρτυρία μιας πόρνης

Αυτές οι φήμες πήραν μια τρομακτική εξέλιξη αρκετούς μήνες μετά την άφιξη του St. Germain στη Νέα Ορλεάνη, όταν η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του  για να διερευνήσει τις περιστάσεις που οδήγησαν σε μια γυναίκα που φάνηκε να έχει ένα ατύχημα στο σπίτι του μυστηριώδη άνδρα.

Η προσκεκλημένη του, μια γυναίκα που φημολογείται ότι ήταν πόρνη, στην πραγματικότητα πήδηξε από το μπαλκόνι του, όπως είχαν αρχικά υποθέσει οι παρευρισκόμενοι. Η γυναίκα επέζησε από την πτώση αλλά ήταν τρομοκρατημένη.

Σε κατάσταση υστερίας η γυναίκα φώναζε ότι είχε πηδήξει για να ξεφύγει από τον Germain, ο οποίος είχε δαγκώσει το λαιμό της. Κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι μπόρεσε να δραπετεύσει μόνο όταν ο επιτιθέμενος αποσπάστηκε για λίγο από ένα αρκετά δυνατό χτύπημα στην πόρτα του.

Η εξαφάνιση του Germain

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αστυνομία, υποψιαζόμενη ότι η ιστορία της γυναίκας είναι μία αυταπάτη, είπε στον πολύ γνωστό, εύπορο και σεβαστό Germain ότι μάλλον θα έπρεπε να επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα το πρωί για κάποιες τυπικές διατυπώσεις.

Το επόμενο πρωί, ο Germain δεν εμφανίστηκε ποτέ στο αστυνομικό τμήμα. Στην πραγματικότητα, είχε εξαφανιστεί εντελώς μια νύχτα, αφήνοντας πίσω την πλειονότητα των αντικειμένων του.

Ο θρύλος λέει ότι όταν μπήκε η αστυνομία στο σπίτι του, στο δεύτερο όροφο του σπιτιού ανακάλυψαν μια σειρά από ανοιχτά μπουκάλια κρασιού. Μετά από πιο προσεκτική έρευνα, ανακάλυψαν ότι η μεγάλη συλλογή μπουκαλιών ήταν γεμάτη με ένα τρομακτικό μείγμα κρασιού μαζί με μεγάλες ποσότητες ανθρώπινου αίματος.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως