15.6 C
Thessaloniki
17.5 C
Athens

Μισθός: Χρόνος καταβολής και συνέπειες λόγω καθυστέρησης

* Γράφει η Κάση Άννη

Μισθός θεωρείται κάθε παροχή την οποία καταβάλει ο εργοδότης στον εργαζόμενο ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας του. Ο μισθός συνήθως είναι ποσό χρημάτων, μέρος δε αυτού μπορεί να είναι και παροχή σε είδος, λ.χ τροφή κατοικία.

Υπάρχουν τρία είδη μισθού, ο νόμιμος, ο συμβατικός και ο συνήθης.

Νόμιμος μισθός, είναι ο μισθός, τα επιδόματα και οι προσαυξήσεις που καθορίζονται από συλλογική σύμβαση εργασίας, διαιτητική ή υπουργική απόφαση και αποτελεί τα κατώτατα όρια αποδοχών που είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ο εργοδότης στους εργαζόμενους.

Συμβατικός μισθός, θεωρείται ο μισθός ο οποίος ως προς το ποσό και την μορφή του καθορίζεται με συμφωνία του εργοδότη και του εργαζομένου. Ο συμβατικός μισθός δεν μπορεί πότε να είναι μικρότερος του νόμιμου . Κάθε δε συμφωνία ή σύμβαση για καταβολή μικρότερου μισθού από τον νόμιμο δεν ισχύει, είναι άκυρη.

Συνήθης μισθός, είναι ο μισθός που ο εργοδότης καταβάλει κατά συνήθεια σε συγκεκριμένο είδος εργασίας σε εργαζόμενους του ίδιου φύλου και ηλικίας οι οποίοι έχουν ίδια προσόντα.

Χρόνος καταβολής του μισθού

Οι δεδουλευμένες αποδοχές πρέπει να καταβάλλονται μετά τη παροχή εργασίας ή στο τέλος κάθε χρονικού διαστήματος, που αποτελεί τη βάση του υπολογισμού του (ημέρα- εβδομάδα- μήνα). Ωστόσο, εάν υπάρχει συμφωνία ή συνήθεια μπορεί να καθοριστεί ότι ο μισθός δε θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε εργασίας, χρονικού διαστήματος αλλά στο τέλος κάθε εβδομάδας ή κάθε δεκαπενθημέρου.

Να τονίσουμε πως όταν η καταβολή του μισθού γίνεται περιοδικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα πχ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα τότε η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται ότι αποτελεί ημέρα καταβολής του μισθού.

Αυτό ισχύει ακόμα και στη περίπτωση που δεν αποτελεί έγγραφο όρο της ατομικής σύμβασης εργασίας καθώς συνιστά σιωπηρό όρο της σύμβασης εργασίας, στα πλαίσια της αρχής της ελευθερίας των συμβάσεων.

Καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων – συνέπειες

Η ημερομηνία που πρέπει να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές στον εργαζόμενο, αποτελεί τον βασικό προσδιοριστικό παράγοντα, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η άρνηση ή η καθυστέρηση της πληρωμής των αποδοχών του εργαζομένου πέρα των δύο μηνών από την ημέρα καταβολής του μισθού αποτελεί μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, κατατάσσετε στα ποινικά αδικήματα και τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες και με χρηματική ποινή της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25%, ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού.

Επιπλέον, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας προβλέπει πως μπορεί να ζητηθεί η έκδοση διαταγής πληρωμής οφειλόμενου μισθού. Οι βασικές προϋποθέσεις είναι να υπάρχει σύναψη σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, το ύψος των αποδοχών να αποδεικνύονται με δημόσιο ή ιδιωτικό έγγραφο και να έχει επιδοθεί έγγραφη όχληση µε δικαστικό επιμελητή 15 τουλάχιστον ημέρες πριν από την κατάθεση της αίτησης.

Η συζήτηση των αγωγών και των τακτικών ένδικων μέσων για καθυστερούμενους μισθούς προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 60 ημέρες από την κατάθεσή τους. Αν αναβληθεί η συζήτηση, αυτή προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 30 ημέρες.

Εναλλακτικά, ο απασχολούμενος έχει τη δυνατότητα να:

α) Ασκήσει αγωγή και να ζητήσει εντόκως τους καθυστερούμενους μισθούς του, καθώς και αποζημίωση για κάθε άλλη ζημία του.
β) Προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας ώστε να υποβάλει σχετική καταγγελία, αιτούμενος την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του
γ) Διακόψει την παροχή εργασίας προς τον εργοδότη μέχρις ότου να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές του. Ο εργοδότης υποχρεούται όμως να του καταβάλει τις αποδοχές και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση της εργασίας του.

Σημειώνεται ότι οι αξιώσεις των εργαζομένων για κάθε είδους διαφορές με τον εργοδότη που αφορούν τις αποδοχές τους (μισθούς, υπερωρίες, δώρα, επιδόματα κλπ) παραγράφονται μετά από 5 χρόνια. Η παραγραφή αρχίζει μόλις λήξει το έτος εντός του οποίου γεννήθηκαν οι αξιώσεις.

Συντάκτρια: Κάση Άννη

*Τομέας Μισθοδοσίας Αθήνας ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α.Ε.

Για ερωτήσεις, ιδιαίτερες περιπτώσεις και εξειδικευμένες συμβουλές, Λογιστικές, Φοροτεχνικές Μισθοδοτικές, Επενδυτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οικονομικό συνεργάτη του cityportal.gr την ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕ, Αθήνα: 210 33 11 330  και Θεσσαλονίκη: 2310 514 669

 

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
15.7 ° C
18.3 °
13 °
64 %
0.9kmh
0 %
Σα
29 °
Κυ
29 °
Δε
29 °
Τρ
24 °
Τε
20 °